Date companie
 
 
 
 

Zeci de refugiați din Libia au poposit la Timișoara

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : timisoara, centrul, libia, refugiati, tranzit
 

30 de refugiați de origine eritreeană din Libia, țară afectată de un război civil, au primit o șansă la o nouă viață. Cei 29 de adulți și un copil au ajuns în România, mai exact la Centrul de Tranzit de Urgență de la Timișoara. Ei s-au aflat până acum într-o tabără din Tunisia, situata la 4 kilometri de granița cu Libia, unde, in prezent, se mai află câteva mii de refugiați.

VOX "Îi mulțumesc Domnului cã m-a salvat și m-a adus aici. Asta-i tot ce pot sã spun."

După mai bine de două zile de zbor, prima cursă cu refugiați a ajuns la Timișoara.

VOX "Am auzit cum prieteni de-ai mei au fost bãtuți și au fost în situații dificile, dar eu personal nu am avut probleme."

Cei 30 trebuie sa multumeasca Inaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

MACHIEL SALOMONS, reprezentant U.N.H.C.R. "Am ales acest grup pentru cã știam cã mulți dintre ei au fost supuși torturii în detenție. Nu puteți vedea asta, pentru cã acum aratã bine, dar au suferit enorm. Aveau nevoie de tratament psihologic, de tratament medical și nu în ultimul rând aveau nevoie de orientare culturalã."

Potrivit autoritãților, în zilele următoare un alt grup de refugiați din Libia va ajunge la Timișoara. Ei vor sta în orașul de pe Bega cel mult o jumatate de an, până când se va găsi o altă țară care să-i preia.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2