Date companie
 
 
 
 

Zilele comunei Oșorhei, la cea de-a zecea ediție

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Iulie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sarbatoare, osorhei
 

Zilele Comunei Oșorhei au ajuns la cea de-a zecea ediție! Localnicii s-au bucurat de dezvelirea unei plăci din marmură pe care sunt înscripționate numele celor doi delegați din comună la Marea Unire din 1918, Gheorghe Pop și Gheorghe Mudura. 

Primarul Ioan Pop a înmânat o diplomă de onoare unui membru al familiei preotului Gheorghe Pop, care, în urmă cu 100 de ani, a participat la Adunarea de la Alba Iulia. 


AMBIANTA IMN

SINCRON Ioan Pop, primar Oșorhei


Cu această ocazie s-a desfășurat și concursul de atelaje cu competitori din Romania si Ungaria, 22 la numar, caii primind, la final puncte de calificare pentru Europene și Mondiale. 
La finalul competiției cei mai bine clasați sportivi și cai au primit, pe lângă puncte și cupe, substanțiale premii în euro, conform regulamentului Federației Ecvestre Internaționale. 

AMBIANTA CONCURS

De asemenea, timp de 3 zile, au urcat pe scena din Oșorhei artiști consacrati, printre care 
Ghiță Munteanu alături de Larisa Chirodea și Brigitta Mohacsi sau Alex Velea. Zilele Comunei Oșorhei s-au încheiat cu deja tradiționalul foc de artificii.

AMBIANTA ALEX VELEA« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ziua sfinților 40 de mucenici ( 9 Martie 2020 )

  Zi mare în calendarul creștin ortodox! Credincioșii îi prăznuiesc pe cei 40 de sfinți mucenici, în amintirea soldaților romani creștini martirizați în anul 320. Astăzi femeile fac sfințișori pentru a le da de pomană de sufletul celor adormiți iar bărbații beau nu mai puțin de 44 de pahare. Așa spune tradiția! Ea diferă însă de la regiune, la regiune.

 • Sărbătoarea Sf. Ștefan ( 27 Decembrie 2019 )

  Zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși și greco-catolici! În a treia zi de Crăciun, este celebrat Sfântul Ștefan, ucenic al lui Hristos și primul martir al Bisericii, care și-a dat viața pentru credință.  El a fost ucis cu pietre...

 • Pelerinaj de Sfânta Parascheva ( 13 Octombrie 2019 )

  Sărbătoare importantă, astăzi, în rândul credincioșilor! Peste 100 de mii de enoriași s-au strâns la Iași, pentru a participa la cel mai mare pelerinaj ortodox din România, destinat sărbătoririi Sfintei Parascheva, considerată ocrotitoarea Moldovei. Moaștele acesteia, depuse la Catedrala Mitropolitană din Iași, atrag, anual, sute de mii de pelerini. 

 • Ceremonii militare, defilări, parade și concerte de Ziua Marinei Militare ( 15 August 2019 )

  Paradă spectaculoasă de Ziua Marinei! Zece mii de persoane au venit pe faleza din Constanta pentru a asista la actiunile organizate de fortele navale. La eveniment a fost prezent și președintele Klaus Iohannis.

 • Sărbătoarea Rusaliilor ( 16 Iunie 2019 )

  Mare sărbătoare în lumea creștină! Credincioșii ortodocși cinstesc Rusaliile sau Pogorârea Sfântului Duh, la 50 de zile de la Învierea lui Iisus Hristos. Este și motivul pentru care sărbătoarea se mai numește și Cinzecime. Potrivi credinței...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2