Date companie
 
 
 
 

Ziua Internationalã de Constientizare a Autismului, marcata si in Romania

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, ziua, copil, autism, diagnostic, specialisti
 

Ziua Internationalã de Constientizare a Autismului, sãrbãtoritã în fiecare an pe 2 aprilie, in intreaga lume, ester marcata si in Romania. În tara nostra, prima problemã cu care se confruntã pãrintele unui copil afectat de autism este lipsa specialistilor în domeniu. Mai mult, uneori, chiar si cei pe care ii avem, nu sunt in stare sa puna un diagnostic corect.

LIUBA IACOBLEV, mama "Diagnosticul chiar si la profesionistii care au renume de vechime în domeniu se face asa, nu vreau sã jignesc pe nimeni, dar de multe ori foarte superficial. Dacã îl vede pe copil cã are o stereotipie, gata, are autism!"

În România sunt înregistrati oficial aproape 4.000 de copii care suferã de autism. Pãrintii cheltuiesc pentru terapii pânã la 1.500 de euro pe lunã.

LIUBA IACOBLEV, mama "Este o luptã, zi de zi si 24 de ore din 24, viata mea este dedicatã 100% acestei probleme si nu mai existã viatã personalã, totul este directionat pe autism."

Potrivit specialistilor, ca sã poatã avea o viata cât de cât normalã, copiii cu autism trebuie supusi terapiei încã din primii ani de viatã.

DANIELA MARTINESCU, psiholog "Copilul cu autism care nu a fãcut terapie poate sã tipe, sã muste, sã scuipe sã arunce obiecte si atunci într-o clasã cu 20 de copii este foarte greu de tinut sub control."

VOX "- Ce stii despre autism? - Pãi ce trebuie sã stiu? Nu stiu, nu ma intereseazã. Atâta timp cât n-o am..."

VOX "Este o boalã parcã. Nu? Care afecteazã copiii."

Mai multe clãdiri din Capitalã, între care si Palatul Parlamentului, au fost luminate în albastru, noaptea trecutã.

ROBERTA ANASTASE, presedinte, Camera Deputatilor "O culoare care simbolizeazã, va simboliza sprijinul pentru persoanele care suferã de autism."

Si duminica seara, între orele 22 Si 24, Ateneul Român, Arcul de Triumf Si Poarta Sãrutului vor fi iluminate în albastru, asemeni altor peste douã sute de clãdiri din întreaga lume.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2