Ziua Internationalã de Constientizare a Autismului, sãrbãtoritã în fiecare an pe 2 aprilie, in intreaga lume, ester marcata si in Romania. În tara nostra, prima problemã cu care se confruntã pãrintele unui copil afectat de autism este lipsa specialistilor în domeniu. Mai mult, uneori, chiar si cei pe care ii avem, nu sunt in stare sa puna un diagnostic corect.
LIUBA IACOBLEV, mama "Diagnosticul chiar si la profesionistii care au renume de vechime în domeniu se face asa, nu vreau sã jignesc pe nimeni, dar de multe ori foarte superficial. Dacã îl vede pe copil cã are o stereotipie, gata, are autism!"
În România sunt înregistrati oficial aproape 4.000 de copii care suferã de autism. Pãrintii cheltuiesc pentru terapii pânã la 1.500 de euro pe lunã.
LIUBA IACOBLEV, mama "Este o luptã, zi de zi si 24 de ore din 24, viata mea este dedicatã 100% acestei probleme si nu mai existã viatã personalã, totul este directionat pe autism."
Potrivit specialistilor, ca sã poatã avea o viata cât de cât normalã, copiii cu autism trebuie supusi terapiei încã din primii ani de viatã.
DANIELA MARTINESCU, psiholog "Copilul cu autism care nu a fãcut terapie poate sã tipe, sã muste, sã scuipe sã arunce obiecte si atunci într-o clasã cu 20 de copii este foarte greu de tinut sub control."
VOX "- Ce stii despre autism? - Pãi ce trebuie sã stiu? Nu stiu, nu ma intereseazã. Atâta timp cât n-o am..."
VOX "Este o boalã parcã. Nu? Care afecteazã copiii."
Mai multe clãdiri din Capitalã, între care si Palatul Parlamentului, au fost luminate în albastru, noaptea trecutã.
ROBERTA ANASTASE, presedinte, Camera Deputatilor "O culoare care simbolizeazã, va simboliza sprijinul pentru persoanele care suferã de autism."
Si duminica seara, între orele 22 Si 24, Ateneul Român, Arcul de Triumf Si Poarta Sãrutului vor fi iluminate în albastru, asemeni altor peste douã sute de clãdiri din întreaga lume.
Tehnologia utilizată pentru susținerea proceselor electorale și asigurarea funcționării infrastructurilor esențiale de comunicații și IT, prezentată de STS, la Palatul Cotroceni! Cu ocazia Porților Deschise la Palatul Cotroceni, Serviciul de Telecomunicații Speciale...
Ceremonii militare și religioase, organizate de Ziua Forțelor Terestre! În fiecare an, pe 23 aprilie, când este prăznuit Sf. Gheorghe, este celebrată și Ziua Forțelor Terestre. Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, este socotit patronul spiritual...
Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei este marcată în fiecare an, pe 24 martie, pentru conștientizarea impactului devastator al acestei boli și pentru mobilizarea autorităților și a comunității medicale. Anul acesta, strategia de luptă...
Echinocțiul de primăvară, momentul care marchează începutul primăverii astronomice, s-a produs joi, la ora 11:01, potrivit site-ului Observatorului Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”. În fiecare an, au loc două echinocții, când ziua este egală...
Jandarmeria Română atrage atenția asupra unei informații false rostogolite pe rețelele de socializare. ”Ar trebui să știți că peste 30% din efectivele jandarmeriei nu sunt români, sunt aduși după toate probabilitățile din Franța”, este conținutul...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019