Date companie
 
 
 
 

Ziua Internațională a Dunării, sărbătorită pe faleza din Galați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ziua, galati, faleza, Dunare, fluviu, internationala, populare, dansuri, sporturi, nautice
 

Gălățenii au sărbătorit cu fast Ziua Internațională a Dunării! Zece iubitori ai sporturilor nautice au parcurs un traseu de șapte ore în caiace, pe apele învolburate ale fluviului. Efortul lor a fost răsplătit de Primăria Galați cu diplome și cupe. Pe faleză, a avut loc un flashmob cu dansuri populare, la care au luat parte aproximativ 300 de persoane, de toate vârstele.

VOX "Cam greu, pentru că am avut vântul în față. Valuri cam mari. Am mai întâlnit, dar cam rar să mai întâlnești asemenea condiții pe Dunăre. Asta este! Plăcerea a fost maximă!"

VOX "- Am mers pe Dunăre și, când s-a intersectat cu Siretul, au fost valuri foarte mari și vânt. - Prima dată, pentru tine? - Da. Cred că o să vin și la anul."

Gălățenii au organizat și un flashmob, prin care au încercat să promoveze dansurile populare românești.

VOX "A fost foarte frumos să dansez la Elice, pe faleză! Nu prea știam, dar am învățat acuma."

VOX "Mi-a plăcut foarte mult! Foarte frumos! E ceva deosebit!"

VIRGIL TABUS, organizator "Dansul popular nu se pierde, la Galați, și încercăm să-l promovăm și mai mult pentru a atrage și copiii, dar și adulții, cum ați văzut, să vină să danseze dansurile noastre populare românești."

Evenimentele au culminat cu cinematograful în aer liber, amplasat de Primăria Galați pe Faleza Superioară. Spectatorii s-au bucurat de pelicule precum “Flight”, cu Denzel Washington, “Despre oameni și melci”, cu Dorel Vișan, Andi Vasluianu și Monica Bârlădeanu, și ultimul film al lui Horațiu Mălăele, “Funeralii fericite”.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2