Date companie
 
 
 
 

Ziua mondială de luptă împotriva hipertensiunii arteriale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Mai 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : asistenti, elevi, ajutor, liceul, atlas, hipertensiune, prim, arteriala
 

Ziua mondială de luptă împotriva hipertensiunii arteriale, marcată și în România! Elevii liceului teoretic ”Atlas”, viitori asistenți medicali, s-au implicat direct în acțiunile organizate cu această ocazie. Ei au mers în punctele de prim-ajutor din Sectorul 6 al Capitalei, pentru a măsura valorile de tensiune ale persoanelor care au dorit să știe cum stau cu sănătatea, la acest capitol. Elevii de la Liceul ”Atlas” au colaborat la mai multe proiecte privind sănătatea, proiecte desfășurate în punctele de prim-ajutor. Viitorii asistenți medicali spun că le face plăcere să ajute oamenii și să le ofere sfaturi legate de sănătate.

TORA APETRII, reporter "Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai frecvente afecțiuni cardiovasculare. Din cauză că de cele mai multe ori aceasta este diagnosticată tardiv, controlul periodic, chiar și în absența simptomelor, ar putea preveni aparitia bolii."

Potrivit estimărilor, în România, peste șapte milioane de persoană suferă de hipertensiune arterială. Din datele oficiale rezultă că hipertensiunea este responsabilă, prin complicațiile sale, de 45% din totalul deceselor provocate de boli cardiovasculare și de peste 50% dintre decesele cauzate de accidente vasculare cerebrale. Împreună, acestea reprezintă cauza principală a morbidității și mortalității la nivel mondial. Medicii spun că reducerea valorilor tensiunii arteriale salvează vieți!« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2