Date companie
 
 
 
 

Ziua mondială de luptă împotriva hipertensiunii arteriale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Mai 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : asistenti, elevi, ajutor, liceul, atlas, hipertensiune, prim, arteriala
 

Ziua mondială de luptă împotriva hipertensiunii arteriale, marcată și în România! Elevii liceului teoretic ”Atlas”, viitori asistenți medicali, s-au implicat direct în acțiunile organizate cu această ocazie. Ei au mers în punctele de prim-ajutor din Sectorul 6 al Capitalei, pentru a măsura valorile de tensiune ale persoanelor care au dorit să știe cum stau cu sănătatea, la acest capitol. Elevii de la Liceul ”Atlas” au colaborat la mai multe proiecte privind sănătatea, proiecte desfășurate în punctele de prim-ajutor. Viitorii asistenți medicali spun că le face plăcere să ajute oamenii și să le ofere sfaturi legate de sănătate.

TORA APETRII, reporter "Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai frecvente afecțiuni cardiovasculare. Din cauză că de cele mai multe ori aceasta este diagnosticată tardiv, controlul periodic, chiar și în absența simptomelor, ar putea preveni aparitia bolii."

Potrivit estimărilor, în România, peste șapte milioane de persoană suferă de hipertensiune arterială. Din datele oficiale rezultă că hipertensiunea este responsabilă, prin complicațiile sale, de 45% din totalul deceselor provocate de boli cardiovasculare și de peste 50% dintre decesele cauzate de accidente vasculare cerebrale. Împreună, acestea reprezintă cauza principală a morbidității și mortalității la nivel mondial. Medicii spun că reducerea valorilor tensiunii arteriale salvează vieți!


Ziua mondială de luptă împotriva hipertensiunii arteriale

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ajutor financiar de urgență, pentru persoanele aflate în dificultate ( 24 Mai 2019 )

  Peste 100 de familii și persoane aflate în situații de necesitate vor primi ajutoare de urgență de la Guvern în valoare de peste 420.000 de lei. Sunt vizate persoanele ale căror locuințe au ars în urma incendiilor, persoanele cu probleme...

 • Asistenții medicali, mai puține cereri de plecare din țară ( 12 Mai 2019 )

  Numărul asistentilor medicali care vor să lucreze în străinătate a scăzut! Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea. 

 • Elevi în vizită la Național TV ( 10 Mai 2019 )

  În vizită pe platourile Centrului Național Media! Elevii de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din municipiul Sebeș, au venit să afle secretele televiziunii și ale radioului. Aceștia și-au început turul la Național FM, urmat de vizita în platoul emisiunii Miezul Problemei, unde au stat de vorba cu prezentatorul emisiunii, Denis Ciulinaru. 

 • Olimpicii la Biologie din Bacău, răniți în accidentul de microbuz de pe DN 1 ( 21 Aprilie 2019 )

  Accident rutier grav, pe Drumul Național 1, între Cluj și Oradea! Un microbuz plin cu elevi s-a răsturnat pe șosea, pe raza localității Căpușu, în județul Cluj. Accidentul s-a soldat cu 11 răniți, între care opt copii. La nivelul județului Cluj...

 • ”Catalogul virtual”, într-o școală din Pitești ( 6 Aprilie 2019 )

  Proiect-pilot în școală, ca-n filmele SF! O școală din Pitești folosește catalogul virtual, iar părinții pot afla în timp real ce fac copiii la școală! Proiectul pilot se numește „Note în catalog” și este implementat din luna martie de conducerea...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2