Date companie
 
 
 
 

11 deputați de la minorități au votat pentru moțiune

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Aprilie 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : PDL, boc, motiune, deputati, minoritati, tradare, vor
 

Trădare! Acesta este verdictul dat de președintele PDL, Emil Boc, după ce 11 aliați din rândul minorităților naționale și un democrat-liberal au pus umărul la căderea Guvernului Ungureanu. Succesul moțiunii de cenzură depuse de USL a avut la bază și voturile a cinci independenți, care au decis să încline balanța în favoarea Opoziției. "Ne-au înfipt cuțitul în spate"! Astfel a catalogat Emil Boc gestul partenerilor de coaliție. Mai mult, odată cu această trădare, Coaliția de guvernare nu mai există, s-a pronunțat liderul din Modrogan. Deputatul PDL, Eugen Bădălan, a votat, cu bilele la vedere, în favoarea moțiunii.

AMBIANȚĂ "Bădălan!"
 
Deputat PSD până acum doi ani, Ioan Munteanu a votat, în aplauzele foștilor colegi. De același "tratament" a avut parte și Gheorghe Zoicaș, care a părăsit tabăra social-democraților în 2009. Alți trei independenți au votat moțiunea: Mircia Giurgiu, Oana Niculescu Mizil și Daniel Oajdea.

EMIL BOC, președinte PDL "Verbal declari că susții guvernul, iar în practică înfingi cuțitul în spate. Minoritățile ne-au lucrat pe la spate. Dacă grupul minorităților naționale nu ar fi votat moțiunea de cenzură, Guvernul ar fi rămas în exercițiu. Mi se pare absolut incorect să nu fie fair-play. Îmi asum acest eșec. Voi lua o decizie și voi vedea ce voi face. În acest moment, coaliția nu mai există. Un partener a trădat!"

Minoritățile naționale au încheiat, inițial, un pact cu PDL, prin care se angajau că vor fi în sală la moțiune, dar că nu vor vota. În plen, însă, Amet Aledin, Ștefan Buciuță, Varujan Pambuccian și alți 8 deputați ai minorităților naționale au ales să își exprime votul în fața membrilor Opoziției.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O nouă moțiune de cenzură ( 23 Iunie 2021 )

  PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu! Prim-vicepreședintele Partidului Social Democrat, Sorin Grindeanu, speră ca, spre binele României, moțiunea să treacă.

 • Cătălin Ivan denunță dubla măsură în politică ( 28 Octombrie 2020 )

  12 partide, ONG-uri și fundații s-au unit sub o singură platformă, Partidul Ecologist Român. Cătălin Ivan, fondatorul formațiunii Alternativa pentru Demnitate Națională, a explicat de ce adeziunea la PER reprezintă o soluție pentru cei care își doresc o Românie sănătoasă. "Avem nevoie de un un proiect românesc în Europa, de o viziune a noastră în Europa", spune fostul europarlamentar, care susține și ideea unui fond de solidaritate cu cetățenii, din partea partidelor politice parlamentare, mai ales acum în timpul pandemiei.

 • Deputații PSD care au făcut scandal în șaormerie suportă noi consecințe ( 8 Iulie 2020 )

  Imaginile cu scandalul din șaormerie, în care au fost implicați deputații PSD Adrian Solomon și Ioan Stativă, au apărut în spațiul public!

 • Marcel Ciolacu anunță o iminentă moțiune de cenzură ( 6 Iulie 2020 )

  PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că o primă formă a textului moțiunii a fost deja creionată de senatorul Șerban Nicolae.

 • Guvernul Ludovic Orban a fost demis ( 5 Februarie 2020 )

  Moțiunea de cenzură a trecut! Guvernul Ludovic Orban a fost demis astăzi, cu 261 de voturi pentru. Vor urma consultări cu partidele politice, la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier. Au fost aproape 4 ore pline în Parlament, cu atacuri și de o parte și de alta.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2