Date companie
 
 
 
 

11 deputați de la minorități au votat pentru moțiune

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Aprilie 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : PDL, boc, motiune, deputati, minoritati, tradare, vor
 

Trădare! Acesta este verdictul dat de președintele PDL, Emil Boc, după ce 11 aliați din rândul minorităților naționale și un democrat-liberal au pus umărul la căderea Guvernului Ungureanu. Succesul moțiunii de cenzură depuse de USL a avut la bază și voturile a cinci independenți, care au decis să încline balanța în favoarea Opoziției. "Ne-au înfipt cuțitul în spate"! Astfel a catalogat Emil Boc gestul partenerilor de coaliție. Mai mult, odată cu această trădare, Coaliția de guvernare nu mai există, s-a pronunțat liderul din Modrogan. Deputatul PDL, Eugen Bădălan, a votat, cu bilele la vedere, în favoarea moțiunii.

AMBIANȚĂ "Bădălan!"
 
Deputat PSD până acum doi ani, Ioan Munteanu a votat, în aplauzele foștilor colegi. De același "tratament" a avut parte și Gheorghe Zoicaș, care a părăsit tabăra social-democraților în 2009. Alți trei independenți au votat moțiunea: Mircia Giurgiu, Oana Niculescu Mizil și Daniel Oajdea.

EMIL BOC, președinte PDL "Verbal declari că susții guvernul, iar în practică înfingi cuțitul în spate. Minoritățile ne-au lucrat pe la spate. Dacă grupul minorităților naționale nu ar fi votat moțiunea de cenzură, Guvernul ar fi rămas în exercițiu. Mi se pare absolut incorect să nu fie fair-play. Îmi asum acest eșec. Voi lua o decizie și voi vedea ce voi face. În acest moment, coaliția nu mai există. Un partener a trădat!"

Minoritățile naționale au încheiat, inițial, un pact cu PDL, prin care se angajau că vor fi în sală la moțiune, dar că nu vor vota. În plen, însă, Amet Aledin, Ștefan Buciuță, Varujan Pambuccian și alți 8 deputați ai minorităților naționale au ales să își exprime votul în fața membrilor Opoziției.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • C. Ivan: Dăncilă, o țintă ușoară pentru politicieni mărunți ( 11 Octombrie 2019 )

  Reacțiile după moțiunea de cenzură nu au întârziat să apară! Cătălin Ivan, candidatul Alternativei pentru Demnitate Națională la președinția României, susține că a fost mai degrabă o moțiune pusă în mișcare din rațiuni electorale și care nu convinge pe nimeni.

 • Moțiunea de cenzură a fost aprobată ( 10 Octombrie 2019 )

  Guvernul Dăncilă a căzut! Moțiunea de cenzură inițiată de Opoziție a fost adoptată de către Parlament cu 238 de voturi 'pentru'.

 • Moțiunea de cenzură, citită în fața unei săli de plen aproape goale ( 3 Octombrie 2019 )

  Moțiunea de cenzură, citită într-o sală aproape goală! Teoretic, senatorii și deputații trebuiau să fi în sala de plen, pentru a lua cunoștință de textul moțiunii de cenzură, depusă marți de parlamentarii Opoziției.

 • PNL și-a stabilit prioritățile ( 3 Septembrie 2019 )

  PNL și-a stabilit obiectivele pentru sesiunea parlamentară care va începe luna aceasta. Prioritară este depunerea unei moțiuni de cenzură la adresa guvernului, pentru că, potrivit liderului PNL Ludovic Orban, ”orice lună în care guvernul...

 • Nicolae Bacalbașa scandalizează cu un termen nazist adresat unui coleg parlamentar ( 28 August 2019 )

  Scandal în timpul sesiunii extraordinare a Parlamentului, declanșat de pesedistul Nicolae Bacalbașa! Cunoscut pentru discursurile sale provocatoare, acesta a folosit un folosit de naziști pentru "non-arieni", cu semnificația de om inferior...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2