Date companie
 
 
 
 

Angela Merkel la Cotroceni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Octombrie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : vizita, cotroceni, traian basescu, Angela Merkel, aderare, spatiul Schengen
 

Dupa intalnirea de la guvern, cancelarul Germaniei a mers si la Palatul Cotroceni. Angela Merkel a discutat cu presedintele Traian Basescu despre relatiile dintre cele doua tari, dar si despre aderarea la spatiul Schengen.

TRAIAN BASESCU - presedinte Romaniei: "Doamna cancelar, vã multumesc pentru vizita pe care o faceti în România. Este pentru noi o onoare. (...) De asemenea, tin sã vã multumesc pentru asistenta pe care ne-ati dat-o, atât în problema MCV-ului, cât si în alte probleme pe care România le-a avut în perioada de preaderare, dar si acum dupã ce a devenit membru."

ANGELA MERKEL - Cancelarul Germaniei: "Suntem întotdeauna dispuși să susținem România pe drumul spre o mai consistentă integrare în Uniunea Europeană. Noi știm că țara dumneavoastră este lovită și de criza economică și de aceea este bine că avem relații strânse în domeniul economic și am acordat un sprijin reciproc prin pachetele anticriză și cred că această vizită de astăzi va fi o contribuție ulterioară să avem relații mai intense decât sunt deja"

Dupa vizita de la palatul Cotroceni, Angela Mekel a mers la Cluj, la Universitatea Babeș-Bolyai, unde a primit titlul de Doctor Honoris Causa.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • A 13-a zi de proteste ( 12 Februarie 2017 )

  A treisprezecea zi de proteste, cu planuri anunțate pe rețelele de socializare de a face istorie prin numărul mare de participanți! În Piața Victoriei din București, protestatarii au început să se strângă încă din cursul după-amiezii. Pentru această seară s-a anunțat și un moment special.

 • Iohannis a convocat consultări la Cotroceni ( 13 Decembrie 2016 )

  Președintele Klaus Iohannis începe consultările cu partidele care au intrat în Parlament, în urma alegerilor din 11 decembrie! Șeful statului a transmis că nu renunță la criteriile de integritate pentru viitorul premier., criterii în care liderul PSD, Liviu Dragnea, nu se încadrează.

 • Hollande, vizită oficială în România ( 13 Septembrie 2016 )

  François Hollande, vizită oficială la Cotroceni. Președintele Franței a fost primit, marți, de către Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii.

 • Klaus Iohannis, față în față cu diplomații ( 31 August 2016 )

  Întâlnire între președintele Klaus Iohannis și reprezentanții diplomației românești, la Palatul Cotroceni! În discursul susținut la întâlnirea cu diplomați, șeful statului le-a spus acestora că au datoria de a pregăti ”cu prioritate și în detaliu” alegerile parlamenatare din străinătate, astfel încât să nu fie restrânse...

 • Expoziția pictorului Emil Ciocoiu, la Muzeul Cotroceni ( 8 Mai 2016 )

  ”Natura, Omul și Universul”, la Muzeul Cotroceni! Vorbim despre tema unei expoziții care include opera pictorului Emil Ciocoiu, reprezentând o excepțională viziune artistică. Sunt expuse în aceste zile 100 de lucrări ale pictorului român care și-a clădit, în zeci de ani, o carieră artistică în Germania.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 26 Mai. 2017

1 USD = 4.0641 RON
0.0108
1 EUR = 4.5573 RON
0.0077
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2