Date companie
 
 
 
 

Concedieri pe santierele navale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Iulie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : concedieri, santiere navale
 

Circa cinci sute de angajati de pe santierele navale din Mehedinti vor fi concediati, începând cu luna septembrie. Lipsa finantarii pune in dificultate cele doua santiere navale din judet. Culmea! Exista comenzi, dar nu sunt bani pentru onorarea acestora.

Cleonia Copaci, director general, SEVERNAV : "Nefinantarea - si din partea clientilor, si din partea noastra - a navelor, ne-a dus la niste costuri destul de mari, cash nu avem, credite pentru capital de lucru nu se dau si atunci am luat decizia sa mai concediem circa trei sute persoane, astfel ca santierul va ramane cu 750 de oameni."

La santierul din Drobeta Turnu Severin, conducerea societatii sustine ca exista contracte încheiate cu partenerii externi, dar lipsa lichiditatilor face imposibila finalizarea proiectelor.

Barbu Carstena, presedinte, Sindicatul SEVERNAV : "Masurile care s-au luat în cadrul societatii cred ca s-au luat pentru a continua activitatea si nu pentru a o întrerupe. Si într-adevar, în final, sa cadem de comun acord cu conducerea pentru binele societatii în final si nu pentru binele unuia sau altuia."

Potrivit Newsin, si la Orsova se vor face concedieri pentru reducerea costurilor. Din toamna, aproape 200 de muncitori vor intra în somaj.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Plan de concedieri, în urma închiderii minelor necompetitive ( 13 Iunie 2021 )

  Peste 8.300 de mineri de la Complexurile Energetice Oltenia și Hunedoara își vor pierde locurile de muncă, în urma închiderii minelor de cărbune necompetitive. Angajații concediați ar putea beneficia...

 • Concedieri masive la CFR ( 17 Iulie 2013 )

  De teama concedierilor anunțate zilele trecute, mulți angajați de la CFR se înghesuie sã se înscrie pe listele de disponibilizãri, atrași de posibilele salarii compensatorii. Liderii sindicali avertizeazã, însã, cã în acest an nu existã bani pentru astfel de plăți. 10 la sutã dintre cei care vor fi disponibilizați în sistemul feroviar sunt de la Regionala Brașov, care numãrã aproximativ 4. 900 de salariați. Cei mai afectați vor fi angajații de la CFR Marfã- 154 dintre ei urmează să rămână pe drumuri în perioada urmãtoare. Concedieri vor fi fãcute și la Regionala de la Cluj.

 • Peste 4.500 de angajați din căile ferate ar putea rămâne pe drumuri ( 16 Iulie 2013 )

  Concedieri masive la Căile Ferate Române. Peste 2.500 de angajați de la CFR Marfă și mai mult de două mii de salariați de la CFR Călători și CFR S.A. ar putea rămâne fără loc de muncă până la finalul anului.

 • Senatul a aprobat concedierile din companiile de stat ( 22 Mai 2013 )

  Senatul a aprobat concedierile din companiile de stat. Este vorba despre un proiect legislativ prin care se aprobă Ordonanța de Urgență referitoare la ajutoarele sociale, pe care le vor primi cei peste zece mii de bugetari, ce vor fi disponibizați în următorii cinci ani. Conform proiectului, vor putea beneficia de protecție socială prevederile acestuia numai persoanele care au încheiat cu angajatorii contracte individuale de muncă...

 • Concedieri la Oltchim și Arpechim ( 16 Mai 2013 )

  Protestele continuă la Arpechim și Oltchim! Speriați de concedierile în masă anunțate, angajații celor două combinate au ieșit din nou în stradă. La Pitești, între muncitorii diviziei Petrochimice Bradu și liderii de sindicat au avut loc mai multe schimburi dure de replici.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2