Date companie
 
 
 
 

Dăncilă: "Recomandările raportului MCV încalcă Tratatul UE"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Noiembrie 2018
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : INS, MCV, Viorica Dancila
 

Viorica Dăncilă critică dur raportul Mecanismului de Cooperare și Verificare al Uniunii Europene! În ședința de guvern de astăzi, prim-ministrul României a afirmat că rezoluția Parlamentului European este expresia unor interese electorale ale grupurilor politice europene. Aceasta a mai adăugat că este dezamăgită de concluziile raportului MCV și că România a dovedit că este un partener loial și corect al Uniunii Europene.

VIORICA DĂNCILĂ, prim-ministrul României

"Guvernul a fost în permanență în contact cu experții Comisiei Europene și a oferit de fiecare dată atât clarificări, cât și argumente. Din păcate, am constatat că acestea au fost pur și simplu ignorate."

Totodată, șefa Guvernului a făcut acuzații grave în ceea ce privește recomandările aduse de către Mecanismul de Cooperare și Verificare al Uniunii Europene.

VIORICA DĂNCILĂ, prim-ministrul României

"Nu putem fi de acord cu stabilirea unor recomandări suplimentare, prin care se cere să ignorăm reguli constituționale și să acceptăm ceea ce niciun alt stat membru nu ar putea accepta. O astfel de solicitare face imposibil de atins obiectivele Mecanismului de Cooperare și Verificare, în condițiile în care regulile se schimbă din mers."

În plus, tot în cadrul ședinței de Guvern de astăzi, premierul României a mai declarat că România se situează pe primul loc în Uniunea Europeană, în ceea ce privește creșterea economică.

VIORICA DĂNCILĂ, prim-ministrul României

"Potrivit Institutului Național de Statistică, în al treilea trimestru, creșterea economică a României s-a accelerat semnificativ, cu 1,9% față de al doilea trimestru din anul 2018, ceea ce ne plasează pe primul loc în UE. Per ansamblul UE, creșterea economică trimestrială a fost doar de 0,3%, ceea ce pune și mai mult în evidență evoluția economiei românești".« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Avertisment dur, transmis de Frans Timmermans la București ( 13 Mai 2019 )

  Comisia Europeană amenință oficial și explicit liderii de la București că ar putea activa articolul 7 din Tratatul de funcționare al blocului comunitar. Este pentru prima dată de când suntem membri ai Uniunii când Comisia invocă...

 • Creșteri importante de prețuri, la gaze, legume și fructe ( 14 Ianuarie 2019 )

  Anul 2019 a venit cu noi scumpiri pentru români! Rata anuală a inflației a fost în decembrie 2018 de 3,27%. Astfel creșteri importante de prețuri s-au înregistrat la gaze, cu 16,61%, și la legume și fructe, cu 21,5%, dintre care cartofii cu 39,64%, conform datelor Institutului Național de Statistică. Analiștii economici preconizează că preturile produselor vor crește considerabil. De asemnenea, și prețurile serviciilor vor crește.

 • Românii, fanii internetului ( 6 Decembrie 2018 )

  Aproape trei sferturi dintre gospodăriile din România au acces la internet! Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, 72,4% dintre gospodării sunt conectate la rețeaua de internet, în creștere cu 3,8 puncte procentuale...

 • INS: Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut ( 6 Noiembrie 2018 )

  Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 0,3% în trimestrul al treilea al acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut, până la peste 162.600 de unități! 

 • Michel Barnier și Viorica Dăncilă s-au întâlnit în această dimineață ( 2 Octombrie 2018 )

  Premierul României, Viorica Dăncilă, și negociatorul-șef al Uniunii Europene, Michel Barnier, s-au întâlnit în această dimineață, la sediul Guvernului României. Discuțiile celor doi s-au axat pe stadiul negocierilor dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2