Date companie
 
 
 
 

Dăncilă: "Recomandările raportului MCV încalcă Tratatul UE"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Noiembrie 2018
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : INS, MCV, Viorica Dancila
 

Viorica Dăncilă critică dur raportul Mecanismului de Cooperare și Verificare al Uniunii Europene! În ședința de guvern de astăzi, prim-ministrul României a afirmat că rezoluția Parlamentului European este expresia unor interese electorale ale grupurilor politice europene. Aceasta a mai adăugat că este dezamăgită de concluziile raportului MCV și că România a dovedit că este un partener loial și corect al Uniunii Europene.

VIORICA DĂNCILĂ, prim-ministrul României

"Guvernul a fost în permanență în contact cu experții Comisiei Europene și a oferit de fiecare dată atât clarificări, cât și argumente. Din păcate, am constatat că acestea au fost pur și simplu ignorate."

Totodată, șefa Guvernului a făcut acuzații grave în ceea ce privește recomandările aduse de către Mecanismul de Cooperare și Verificare al Uniunii Europene.

VIORICA DĂNCILĂ, prim-ministrul României

"Nu putem fi de acord cu stabilirea unor recomandări suplimentare, prin care se cere să ignorăm reguli constituționale și să acceptăm ceea ce niciun alt stat membru nu ar putea accepta. O astfel de solicitare face imposibil de atins obiectivele Mecanismului de Cooperare și Verificare, în condițiile în care regulile se schimbă din mers."

În plus, tot în cadrul ședinței de Guvern de astăzi, premierul României a mai declarat că România se situează pe primul loc în Uniunea Europeană, în ceea ce privește creșterea economică.

VIORICA DĂNCILĂ, prim-ministrul României

"Potrivit Institutului Național de Statistică, în al treilea trimestru, creșterea economică a României s-a accelerat semnificativ, cu 1,9% față de al doilea trimestru din anul 2018, ceea ce ne plasează pe primul loc în UE. Per ansamblul UE, creșterea economică trimestrială a fost doar de 0,3%, ceea ce pune și mai mult în evidență evoluția economiei românești".« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Românii, fanii internetului ( 6 Decembrie 2018 )

  Aproape trei sferturi dintre gospodăriile din România au acces la internet! Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, 72,4% dintre gospodării sunt conectate la rețeaua de internet, în creștere cu 3,8 puncte procentuale...

 • INS: Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut ( 6 Noiembrie 2018 )

  Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 0,3% în trimestrul al treilea al acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut, până la peste 162.600 de unități! 

 • Michel Barnier și Viorica Dăncilă s-au întâlnit în această dimineață ( 2 Octombrie 2018 )

  Premierul României, Viorica Dăncilă, și negociatorul-șef al Uniunii Europene, Michel Barnier, s-au întâlnit în această dimineață, la sediul Guvernului României. Discuțiile celor doi s-au axat pe stadiul negocierilor dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie.

 • INS: Costul mediu lunar al forței de muncă în anul 2017 a crescut cu 14,7% ( 26 Septembrie 2018 )

  Costul mediu lunar al forței de muncă în anul 2017, față de anul anterior, a crescut cu 14,7%, până la 4008 lei pe salariat! Asta în condițiile în care câștigul salarial mediu lunar brut a urcat tot cu 14,7%, până la aproximativ 3250 de lei, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică. 

 • Declinul demografic, reflectat de ultimele date statistice ( 10 Iulie 2018 )

  Românii, din ce în ce mai puțini! Declinul demografic s-a accentuat în mai, când s-au pierdut peste 5.500 de locuitori, cu peste 63% mai mulți, față de aceeași lună a anului trecut. Situația a fost generată în special de o scădere...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 07 Dec. 2018

1 EUR = 4.6480 RON
-0.0076
1 USD = 4.0896 RON
-0.0195
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2