Date companie
 
 
 
 

Dăncilă: "Recomandările raportului MCV încalcă Tratatul UE"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Noiembrie 2018
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : INS, MCV, Viorica Dancila
 

Viorica Dăncilă critică dur raportul Mecanismului de Cooperare și Verificare al Uniunii Europene! În ședința de guvern de astăzi, prim-ministrul României a afirmat că rezoluția Parlamentului European este expresia unor interese electorale ale grupurilor politice europene. Aceasta a mai adăugat că este dezamăgită de concluziile raportului MCV și că România a dovedit că este un partener loial și corect al Uniunii Europene.

VIORICA DĂNCILĂ, prim-ministrul României

"Guvernul a fost în permanență în contact cu experții Comisiei Europene și a oferit de fiecare dată atât clarificări, cât și argumente. Din păcate, am constatat că acestea au fost pur și simplu ignorate."

Totodată, șefa Guvernului a făcut acuzații grave în ceea ce privește recomandările aduse de către Mecanismul de Cooperare și Verificare al Uniunii Europene.

VIORICA DĂNCILĂ, prim-ministrul României

"Nu putem fi de acord cu stabilirea unor recomandări suplimentare, prin care se cere să ignorăm reguli constituționale și să acceptăm ceea ce niciun alt stat membru nu ar putea accepta. O astfel de solicitare face imposibil de atins obiectivele Mecanismului de Cooperare și Verificare, în condițiile în care regulile se schimbă din mers."

În plus, tot în cadrul ședinței de Guvern de astăzi, premierul României a mai declarat că România se situează pe primul loc în Uniunea Europeană, în ceea ce privește creșterea economică.

VIORICA DĂNCILĂ, prim-ministrul României

"Potrivit Institutului Național de Statistică, în al treilea trimestru, creșterea economică a României s-a accelerat semnificativ, cu 1,9% față de al doilea trimestru din anul 2018, ceea ce ne plasează pe primul loc în UE. Per ansamblul UE, creșterea economică trimestrială a fost doar de 0,3%, ceea ce pune și mai mult în evidență evoluția economiei românești".« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Riscul de transmitere a coronavirusului de către asimptomatici ( 3 Octombrie 2020 )

  OANA PASCARU, reporter „Institutul Național de Sănătate Publică a întocmit o listă cu situațiile în care poate fi transmis coronavirusul de către persoanele infectate asimptomatice. Precizările transmise de I.N.S. prezintă...

 • Salariul mediu net, mai mare cu 119 lei în iunie față de luna mai ( 11 August 2020 )

  Vești bune de la Institutul Național de Statistică! În luna iunie, câștigul salarial mediu brut a fost de 5.369 de lei, cu 181 de lei mai mare față de luna precedentă, în timp ce salariul mediu net a fost de 3.298 de lei, în creștere cu 119 lei.

 • Salariul mediu, mai mic cu 112 lei în aprilie față de luna martie ( 11 Iunie 2020 )

  Vești proaste de la Institutul Național de Statistică! În luna aprilie, câștigul salarial mediu brut a fost de 5.200 de lei, mai mic cu 185 de lei față de luna precedentă, în timp ce salariul mediu net a fost de 3.182 de lei, în scădere cu 112 lei, în comparație cu luna martie a acestui an.

 • Pregătiri pentru alegerile prezidențiale ( 4 Noiembrie 2019 )

  Mai sunt doar câteva zile până la Alegerile Prezidențiale. Sistemul de Telecomunicații Speciale, Autoritatea Electorală Permanentă și Institutul Național de Statistică transmit că au luat toate măsurile pentru că votul...

 • C. Ivan: Dăncilă, o țintă ușoară pentru politicieni mărunți ( 11 Octombrie 2019 )

  Reacțiile după moțiunea de cenzură nu au întârziat să apară! Cătălin Ivan, candidatul Alternativei pentru Demnitate Națională la președinția României, susține că a fost mai degrabă o moțiune pusă în mișcare din rațiuni electorale și care nu convinge pe nimeni.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2