Date companie
 
 
 
 

Guvernul Ciucă a fost votat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Noiembrie 2021
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : Vot Guvern Ciuca
 

Guvernul Ciucă, învestit astăzi! Executivul susținut de partidele PNL, PSD și UDMR a primit 318 voturi „pentru” și 126 „împotrivă”, în plenul reunit al Parlamentului. Nicolae Ciucă și liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, au ținut să sublinieze motivele pentru care cele două formațiuni politice, aflate, inițial, în opoziție, au ajuns să colaboreze.

NICOLAE CIUCĂ, premierul României

„Am văzut că au fost persoane care s-au arătat suprinse de alăturarea partidelor care compun azi coaliția de guvernare. Noi, cei care suntem azi în fața dumneavostaă pentru a vă cere votul de încredere, am trecut peste acele lucruri care ne separă și am găsit lucrurile care ne unesc. Am înțeles că mai presus de orice orgoliu și de orice adversitate politică se află interesul românilor. Îmi doresc să fie prima zi a unei abordări în ceea ce privește guvernarea țării. Eu, alături de toți miniștrii din acest Guvern, ne angajăm să facem tot ce depinde de noi pentru ca situația economică, socială și sanitară a României să se îmbunătățească.”

MARCEL CIOLACU, liderul PSD

„Astăzi, România se află într-un punct critic. Au fost doi ani pierduți. Doi ani de încercări eșuate. Doi ani de instabilitate. PSD trebuie să facă o alegere în acest moment. Iar alegerea era următoarea: vom continua să criticăm o guvernare ineficientă? Sau ne vom folosi priceperea și experiența pentru a opri chiar acum prăbușirea, pentru a fi alături de oameni, de români și a stabiliza țara?! Am acceptat acum această provocare pentru că PSD nu fuge niciodată de responsabilitate. Și pentru asta am decis să intrăm cu prima linie a partidului.”

De cealaltă parte, liderul AUR, George Simion, a criticat dur formarea noii alianțe de guvernare.

GEORGE SIMION, liderul AUR

„Am văzut cum se împart portofelele în acest guvern. S-au inventat portofolii noi care nu au nici în clin, nici în mânecă, cu ce așteaptă țara de la noi. Dacă vă bateți joc de România și luați banii de pe pieptul țării, din păcate, nu vă văd la o căsnicie trainică.”

Votul de învestire al Guvernului Ciucă nu a fost lipsit de incidente. În timp ce parlamentarii își exprimau opțiunea în sala de plen, câțiva reprezentanți ai ONG-ului Geeks for Democracy au protestat vehement, pe hol, față de alianța formată între PSD și PNL. Protestatarii au adus cu ei și un un banner în culorile galben și roșu, pe care scria mesajul „Tot voi?”.

AMBIANȚĂ 

„Nu abandonăm România! Nu abandonăm România așa cum fac PSD și PNL!”


Guvernul Ciucă a fost votat

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2