Date companie
 
 
 
 

Nicolae Ciucă, desemnat din nou premier

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Noiembrie 2021
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : Iohannis consultari Cotroceni
 

În sfârșit, avem premier desemat! Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, în scopul formării noului guvern. Șeful statului a făcut anunțul la scurt timp după încheierea consultărilor de la Palatul Cotroceni, cu liderii partidelor parlamentare.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecință, îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă, aici de față, pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului României, pentru votul de încredere.”

NICOLAE CIUCĂ, premier desemnat ”Practic, cetățenii români așteaptă de la noi stabilitate și soluții pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemia COVID-19, criza energetică și, de asemenea, să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR.”

În urma desemnării lui Ciucă pentru funcția de premier, PSD va deține Secretariatul General al Guvernului și nouă ministere, printre care se numără Finanțele, Apărarea, Economia, Sănătatea și Munca. De asemenea, își asumă unul dintre noile portofolii din structura Guvernului, respectiv Ministerul Tineretului și al Familiei. PNL va avea opt ministere, printre care Justiția, Fondurile Europene, Internele și Externele. De asemenea, va avea Ministerul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Turism. UDMR va avea aceleași trei portofolii din mandatul precedent, respectiv Dezvoltarea, Mediul și Sportul. Miercuri, Cabinetul Ciucă ar urma să treacă prin comisii, iar, joi, va avea loc votul decisiv, în Parlament.


Nicolae Ciucă, desemnat din nou premier

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2