Date companie
 
 
 
 

Nostalgici dupa comunism

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Iulie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : comunism
 

Dupa mai bine de doua decenii de la revolutie, romanii isi intorc fata spre trecut si spun ca acum e mai rau ca in comunism. Este concluzia unui studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare si Strategie.

La întrebarea ''credeti ca înainte de 1989 era mai bine sau mai rau?'', 57% dintre respondenti au raspuns ca era mai bine, 21% au declarat ca era mai rau, iar 15% - la fel. Procentele se modifica simtitor la întrebarea `daca va gânditi retroactiv, credeti ca înainte de 1989 traiati mai bine sau mai rau?`. Astfel, 54% au raspuns ca traiau mai bine, 16% - `mai rau`, iar 17% - `la fel`.

Respondentii din mediul rural au afirmat în proportie de 56,4% ca traiau mai bine înainte de 1989, în timp ce orasenii au dat raspunsuri similare în proportie de 52,3%. De asemenea, 13,7% dintre cei din mediul rural au raspuns ca traiau mai rau înainte de Revolutie, în timp ce orasenii au afirmat asta în proportie de 17,9%.

Mai mult de jumatate dintre persoanele intervievate, adica 52%, cred ca istoricii si analistii nu se raporteaza corect si impartial la perioada comunista a Republicii Socialiste România. In schimb, 28% au o opinie contrara, 18% - nu stiu, iar 2% nu raspund.

Cercetarea Institutul Român pentru Evaluare si Strategie a fost realizata în perioada 21- 23 iulie, pe un esantion de 1.460 de persoane cu vârste de cel putin 18 ani. Eroarea maxima tolerata declarata a fost de plus/minus 2,7%.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Ziua Naționala a României, în monarhie, comunism și acum ( 1 Decembrie 2017 )

    1 Decembrie a devenit Ziua Națională a României și sărbătoare publică în 1990. Mai întâi, în vara lui 1990 a fost promulgată legea, apoi, prevederea a fost inclusă în Constituția României din 1991. Inițial, opoziția anticomunistă...

  • Torționarul Alexandru Vișinescu a fost pus sub acuzare pentru genocid ( 3 Septembrie 2013 )

    Torționarul Alexandru Vișinescu a fost pus oficial sub învinuire pentru genocid! Fostul șef al Penitenciarului Râmnicu Sărat din perioada 1956-1963 este acuzat de procurorii Parchetului General, că a dat ordine prin care deținuții politici erau bătuți și înfometați până la moarte. Vișinescu a fost audiat, în legătură cu denunțul, formulat împotriva lui de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria...

  • Deputații s-au certat din cauza legii prin care 23 august devine zi comemorativă ( 27 Septembrie 2011 )

    Opoziția susține că Puterea îl ofensează din nou pe Regele Mihai. Scandalul a izbucnit de la o lege inițiată de Guvern, prin care se propune declararea zilei de 23 august drept Ziua Comemorării Victimelor Fascismului și Comunismului. Deputații PNL și PSD sunt revoltați că propunerea vine să afecteze imaginea monarhului român, care a decis in 1944 ca țara noastră să întoarcă armele împotriva Germaniei hitleriste.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2