Date companie
 
 
 
 

Deputații s-au certat din cauza legii prin care 23 august devine zi comemorativă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Septembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : comunism, scandal, opozitie, Regele Mihai
 

Opoziția susține că Puterea îl ofensează din nou pe Regele Mihai. Scandalul a izbucnit de la o lege inițiată de Guvern, prin care se propune declararea zilei de 23 august drept Ziua Comemorării Victimelor Fascismului și Comunismului. Deputații PNL și PSD sunt revoltați că propunerea vine să afecteze imaginea monarhului român, care a decis in 1944 ca țara noastră să întoarcă armele împotriva Germaniei hitleriste.

MIHĂIȚĂ CALIMENTE, deputat PNL: "Acest proiect de lege este o rușine. (...) Este din nou o încercare de punere în umbră a activității Majestății Sale Regele Mihai I. (...) Ce victime au fost la 23 august ale nazismului și fascismului în afarã de aceastã denigrare a Majestății Sale?"


IOAN STANOMIR, președinte ICVC: "Ne-am gândit, în calitate de initiatori, la 23 august 1939, data la care s-a încheiat actul Ribbentrop-Molotov."


MIHĂIȚĂ CALIMENTE, deputat PNL: "O demagogie mai ordinarã si mai grosolanã decât cea pe care am auzit-o acum rar mi-a fost dat să aud."


NICULAE MIRCOVICI, deputat minorități: "Alături de colegii mei, încă doi deputați din grupul minoritãtilor nationale din Timiș, care au aceeași opinie ca și mine, nu putem fi de acord si nu putem vota sub aceastã formã proiectul de lege."

Propunerea prevede și declararea datei de 21 decembrie ca Zi a Memoriei Victimelor Comunismului în România. Opoziția nu este însă de acord nici cu această idee legislativă, cu argumentul că Revoluția din 1989 a început la Timișoara încă de pe 15 decembrie. Legea a fost adoptată pe articole în plenul Camerei Deputaților.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Negocieri pentru moțiune ( 2 Septembrie 2021 )

  Scandalul din coaliția de guvernare este departe de a se fi încheiat. Deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu a anunțat că reprezentanții formațiunii au discutat cu AUR și că împreună au 122 de semnături, deci pot depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

 • Scandal la Sf. Parascheva ( 14 Octombrie 2020 )

  Incidente la Iași, la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Unii credincioși i-au îmbrâncit și bruscat pe membrii forțelor de ordine și au încercat să ajungă în apropierea raclei cu moaște, care a fost scoasă în curtea Catedralei Mitropolitane.

 • Polițiști atacați cu bâte și pietre, într-un sat din județul Sălaj ( 17 August 2020 )

  Polițiști atacați cu bâte și pietre, într-o localitate din județul județul Săla! Potrivit mesajului postat pe pagina de socializare a sindicaliștilor Europol, doi politiști din cadrul Secției Rurale Nușfalău, aflată în subordinea...

 • Premierul Ludovic Orban, chemat să dea explicații în scandalul Unifarm ( 29 Iunie 2020 )

  Ludovic Orban, chemat în Parlament să dea explicații în legătură cu scandalul de la Unifarm! Senatorul PSD, Radu Oprea, a anunțat că social-democrații vor ca prim-ministrul să dea explicații în fața parlamentarilor...

 • Un polițist din județul Timiș, înjunghiat în timpul misiunii ( 19 Iulie 2019 )

  Lista polițiștilor răniți în misiune se măreste! Un agent de poliție a fost înjunghiat în picior, în timp ce încerca să aplaneze un conflict. Incidentul a avut loc în localitatea Surducu Mic, din județul Timiș. Echipajul de poliție a fost...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2