Date companie
 
 
 
 

Ponta vrea TVA de 9% pentru pâine

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Mai 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : cod fiscal, paine, tva
 

TVA de 9%, pentru pâine! Acesta este unul dintre dezideratele premierului desemnat, Victor Ponta, care nu știe încă momentul în care va deveni realitate, dar susține că propunerea va fi inclusă cel mai târziu în bugetul pentru 2013. Reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată presupune, însă, modificarea Codului Fiscal, negocieri cu FMI și acceptul Finanțelor.

VICTOR PONTA, premier desemnat: "Este o măsură necesară, din punctul de vedere al calculelor bugetare. Trebuie să vedem când putem să o punem în aplicare. (...) Cei de la Finanțe, e normal să privească cu scepticism orice modificare bugetară."

DANIEL CONSTANTIN, ministrul desemnat al Agriculturii: "Propunerea de reducere a TVA-ului la alimentele de bază este un angajament pe care l-am discutat de foarte mult timp și l-am prevăzut și în programul de guvernare."

Nu toți liderii USL sunt, însă, la curent cu această propunere.

ILIE SÂRBU, senator PSD: "Eu am avut un proiect de reducere a TVA-ului la alimentele de bază, dar s-a blocat la Cameră.(...) Nu știu despre ce e vorba. N-am informația asta. Eu sunt pentru reducerea TVA la alimentele de bază."

Ministrul demis al Agriculturii, Stelian Fuia este de altă părere.

STELIAN FUIA, ministrul demis al Agriculturii: "În privința scăderii prețului, întotdeauna mi-am exprimat rezervele că o scădere de taxe sau TVA se reflectă în prețul final al produsului. Poate avea un efect în reducerea evaziunii, dar nu în scăderea prețului pe raft. (...) Mă cheamă Stelian Fuia, nu mă cheamă Florin Georgescu. (...) Nu sunt eu în locul domnului Georgescu, nici nu îmi doresc să fiu."

Decizia finală va fi luată în cadrul negocierilor purtate de ministrul desemnat al Finanțelor cu delegația FMI.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2