Date companie
 
 
 
 

Punctul de pensie, 45% din salariul mediu brut pe economie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Septembrie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : pensie, 45%, salariu mediu, salariu mediu brut
 

Comisia de Munca a finalizat dezbaterile la Legea pensiilor. Opozitia a reusit sa treaca amendamentul potrivit caruia punctul de pensie reprezinta 45 la suta din salariul mediu brut pe economie.

Victor Paul Dobre - presedinte Comisia de Munca : "Ma bucur ca aceasta comisie, colegii mei, au fost de acord sa pastram un bun câstigat la legea 19. (...) - Va trece de plen aceasta noua valoare a punctului de pensie?- Nu va fi simplu. Va fi o batalie aspra!"

Ioan Botis - ministrul Muncii : "Avem deficit de 10,9 miliarde de lei, însemnând 2,6 miliarde de euro aproximativ, pe calcule matematice. (...) Aceasta suma reprezinta doar deficit pe sistemul public daca vorbim si de pensiile militarilor vorbim de 13 miliarde!"

Si premierul Emil Boc a trecut pe la comisia de munca. Numai ca nu a stat prea mult si a plecat din cauza faptului ca a gasit sala de sedinte goala.

Ludovic Orban - deputat PNL : "Nu ma invinovatiti pe mine pentru elevii absenti"

Victor Paul Dobre - presedinte Comisia de Munca "-De ce a plecat premierul? -Prezenta premierului e în functie de domnia sa! Am> avut o discutie despre Legea pensiilor! Optiunea a fost a domniei sale, sa participe la Sedinta Comisiei. -Si de ce a plecat? -Nu stiu, eu nu stiu!"

>Inainte sa plece, premierul Emil Boc le-a solicitat deputatilor democrat-liberali sa sustina legea pensiilor unitare, si a cerut si o lista cu prezenta acestora la dezbaterea motiunii simple a PNL de miercuri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Pensionari versus asistați social ( 13 Februarie 2018 )

  Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit despre o nouă lege pentru un milion de pensionari. Aceasta a declarat că cei care au cotizat mai puțin de 10 ani la pensii vor avea o lege specială prin care pensia lor nu se va mai actualiza odată cu creșterea punctului de pensie.

 • Un proiect de lege prevede ca masterul și doctoratul să conteze la pensie ( 16 Iulie 2017 )

  Studiile postuniversitare, de master și de doctorat, vor fi asimilate stagiului de cotizare în sistemul de pensii. Trei parlamentari PNL au inițiat un proiect de lege care include și aceste studii...

 • Punctul de pensie crește de la 917 de lei la 1.000 de lei ( 1 Iulie 2017 )

  Vești bune pentru pensionari! Începând de astăzi, punctul de pensie crește de la 917 lei la 1.000 de lei. Chiar dacă majorarea se aplică din această lună, pensionarii vor primi pensiile mărite abia în luna august, când se fac plățile pentru luna iulie. Valoarea punctului de pensie este astfel majorată pentru a doua oară în acest an, prima creștere având loc la începutul acestui an.

 • Pensia minimă garantată, majorată ( 1 Martie 2017 )

  Primăvara vine cu vești bune pentru pensionari! Pensia minimă garantată crește de la 400 la 520 de lei. Peste un milion de persoane vor beneficia de această majorare. 

 • Scutirea pensionarilor de la plata CASS și neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, aprobate în Comisia de buget ( 4 Ianuarie 2017 )

  Scutirea pensionarilor de la plata CASS și neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, aprobate în Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților! 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Miercuri, 20 Iun. 2018

1 EUR = 4.6660 RON
-0.0003
1 USD = 4.0348 RON
-0.0072
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2