Date companie
 
 
 
 

Punctul de pensie, 45% din salariul mediu brut pe economie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Septembrie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : pensie, 45%, salariu mediu, salariu mediu brut
 

Comisia de Munca a finalizat dezbaterile la Legea pensiilor. Opozitia a reusit sa treaca amendamentul potrivit caruia punctul de pensie reprezinta 45 la suta din salariul mediu brut pe economie.

Victor Paul Dobre - presedinte Comisia de Munca : "Ma bucur ca aceasta comisie, colegii mei, au fost de acord sa pastram un bun câstigat la legea 19. (...) - Va trece de plen aceasta noua valoare a punctului de pensie?- Nu va fi simplu. Va fi o batalie aspra!"

Ioan Botis - ministrul Muncii : "Avem deficit de 10,9 miliarde de lei, însemnând 2,6 miliarde de euro aproximativ, pe calcule matematice. (...) Aceasta suma reprezinta doar deficit pe sistemul public daca vorbim si de pensiile militarilor vorbim de 13 miliarde!"

Si premierul Emil Boc a trecut pe la comisia de munca. Numai ca nu a stat prea mult si a plecat din cauza faptului ca a gasit sala de sedinte goala.

Ludovic Orban - deputat PNL : "Nu ma invinovatiti pe mine pentru elevii absenti"

Victor Paul Dobre - presedinte Comisia de Munca "-De ce a plecat premierul? -Prezenta premierului e în functie de domnia sa! Am> avut o discutie despre Legea pensiilor! Optiunea a fost a domniei sale, sa participe la Sedinta Comisiei. -Si de ce a plecat? -Nu stiu, eu nu stiu!"

>Inainte sa plece, premierul Emil Boc le-a solicitat deputatilor democrat-liberali sa sustina legea pensiilor unitare, si a cerut si o lista cu prezenta acestora la dezbaterea motiunii simple a PNL de miercuri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Temerile financiare ale românilor ( 21 Septembrie 2019 )

  Instabilitatea financiară, principala temere a românilor! Cel puțin așa rezultă din cel mai recent studiu privind preocupările financiare, din care mai reiese că românii consideră că educația financiară în familie este esențială.

 • Corupții plătiți din banul public, fără pensii de serviciu ( 5 Septembrie 2019 )

  Proiect de lege care prevede eliminarea pensiilor de serviciu, în cazul angajaților plătiți din bani publici! Astfel, dacă proiectul de lege ar fi adoptat, persoanele plătite din fonduri publice, care au fost condamnate defintiv pentru...

 • Aproximativ 150 de pensionari au protestat în Piața Victoriei din Capitală, nemulțumiți de Legea pensiilor ( 10 Octombrie 2018 )

  Protest al pensionarilor în Piața Victoriei, nemulțumiți de proiectul legii pensiilor. Oamenii se plâng că nu au fost consultați cu privire la modificările care ar urma să fie aduse sistemului de pensii, în ciuda faptului ca au incercat în repetate rânduri să discute cu ministrul Muncii. Ceea ce îi deranjează, însă, cel mai mult este o promisiune neconcretizată. 

 • Ministrul Muncii a publicat proiectul legii pensiilor ( 10 August 2018 )

  Noua lege a pensiilor, în dezbatere. Ministerul Muncii și Justiției Sociale a lansat proiectul Legii pensiilor, care urmărește eliminarea inechităților dintre cei care au cotizat egal și primesc pensii diferite, dar și dintre bărbați și femei, așa cum se întâmplă în prezent. 

 • Punctul de pensie crește, de astăzi, cu 10% ( 1 Iulie 2018 )

  Vești bune pentru pensionari. Punctul de pensie crește, începând de astăzi, cu 10%, de la 1.000 la 1.100 de lei. Astfel, pensia minimă garantată se va majora cu 20%. Anul viitor, punctul de pensie este așteptat să urce cu 15%. Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că, tot din 1 iulie, se măresc și prestațiile sociale pentru persoanele cu dizabilități.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2