Date companie
 
 
 
 

Punctul de pensie, 45% din salariul mediu brut pe economie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Septembrie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : pensie, 45%, salariu mediu, salariu mediu brut
 

Comisia de Munca a finalizat dezbaterile la Legea pensiilor. Opozitia a reusit sa treaca amendamentul potrivit caruia punctul de pensie reprezinta 45 la suta din salariul mediu brut pe economie.

Victor Paul Dobre - presedinte Comisia de Munca : "Ma bucur ca aceasta comisie, colegii mei, au fost de acord sa pastram un bun câstigat la legea 19. (...) - Va trece de plen aceasta noua valoare a punctului de pensie?- Nu va fi simplu. Va fi o batalie aspra!"

Ioan Botis - ministrul Muncii : "Avem deficit de 10,9 miliarde de lei, însemnând 2,6 miliarde de euro aproximativ, pe calcule matematice. (...) Aceasta suma reprezinta doar deficit pe sistemul public daca vorbim si de pensiile militarilor vorbim de 13 miliarde!"

Si premierul Emil Boc a trecut pe la comisia de munca. Numai ca nu a stat prea mult si a plecat din cauza faptului ca a gasit sala de sedinte goala.

Ludovic Orban - deputat PNL : "Nu ma invinovatiti pe mine pentru elevii absenti"

Victor Paul Dobre - presedinte Comisia de Munca "-De ce a plecat premierul? -Prezenta premierului e în functie de domnia sa! Am> avut o discutie despre Legea pensiilor! Optiunea a fost a domniei sale, sa participe la Sedinta Comisiei. -Si de ce a plecat? -Nu stiu, eu nu stiu!"

>Inainte sa plece, premierul Emil Boc le-a solicitat deputatilor democrat-liberali sa sustina legea pensiilor unitare, si a cerut si o lista cu prezenta acestora la dezbaterea motiunii simple a PNL de miercuri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Noi reglementări privind pensionarea, în stadiu de proiect ( 11 Martie 2021 )

  Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul obținut de la stat, dar oricine poate opta să rămână angajat și să lucreze până la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca...

 • Orban: Pensia minimă crește cu același procent ca și punctul de pensie ( 10 August 2020 )

  Pensia minimă se majorează cu același procent ca și punctul de pensie! Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban. Șeful Guvernului a precizat că decizia privind procentul de creștere a pensiilor va fi luată în această săptămână.

 • Pensionarii, prinși în ”labirintul” birocrației ( 17 Noiembrie 2019 )

  Birocrația care întârzie și cu 6 luni recalcularea pensiilor, aspru criticată de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe pagina sa de facebook. În postare, ministrul Muncii menționează că pensionarul are de făcut 10 pași ce se întind...

 • Temerile financiare ale românilor ( 21 Septembrie 2019 )

  Instabilitatea financiară, principala temere a românilor! Cel puțin așa rezultă din cel mai recent studiu privind preocupările financiare, din care mai reiese că românii consideră că educația financiară în familie este esențială.

 • Corupții plătiți din banul public, fără pensii de serviciu ( 5 Septembrie 2019 )

  Proiect de lege care prevede eliminarea pensiilor de serviciu, în cazul angajaților plătiți din bani publici! Astfel, dacă proiectul de lege ar fi adoptat, persoanele plătite din fonduri publice, care au fost condamnate defintiv pentru...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2