Date companie
 
 
 
 

Punctul de pensie, 45% din salariul mediu brut pe economie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Septembrie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : pensie, 45%, salariu mediu, salariu mediu brut
 

Comisia de Munca a finalizat dezbaterile la Legea pensiilor. Opozitia a reusit sa treaca amendamentul potrivit caruia punctul de pensie reprezinta 45 la suta din salariul mediu brut pe economie.

Victor Paul Dobre - presedinte Comisia de Munca : "Ma bucur ca aceasta comisie, colegii mei, au fost de acord sa pastram un bun câstigat la legea 19. (...) - Va trece de plen aceasta noua valoare a punctului de pensie?- Nu va fi simplu. Va fi o batalie aspra!"

Ioan Botis - ministrul Muncii : "Avem deficit de 10,9 miliarde de lei, însemnând 2,6 miliarde de euro aproximativ, pe calcule matematice. (...) Aceasta suma reprezinta doar deficit pe sistemul public daca vorbim si de pensiile militarilor vorbim de 13 miliarde!"

Si premierul Emil Boc a trecut pe la comisia de munca. Numai ca nu a stat prea mult si a plecat din cauza faptului ca a gasit sala de sedinte goala.

Ludovic Orban - deputat PNL : "Nu ma invinovatiti pe mine pentru elevii absenti"

Victor Paul Dobre - presedinte Comisia de Munca "-De ce a plecat premierul? -Prezenta premierului e în functie de domnia sa! Am> avut o discutie despre Legea pensiilor! Optiunea a fost a domniei sale, sa participe la Sedinta Comisiei. -Si de ce a plecat? -Nu stiu, eu nu stiu!"

>Inainte sa plece, premierul Emil Boc le-a solicitat deputatilor democrat-liberali sa sustina legea pensiilor unitare, si a cerut si o lista cu prezenta acestora la dezbaterea motiunii simple a PNL de miercuri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Pensia minimă garantată, majorată ( 1 Martie 2017 )

  Primăvara vine cu vești bune pentru pensionari! Pensia minimă garantată crește de la 400 la 520 de lei. Peste un milion de persoane vor beneficia de această majorare. 

 • Scutirea pensionarilor de la plata CASS și neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, aprobate în Comisia de buget ( 4 Ianuarie 2017 )

  Scutirea pensionarilor de la plata CASS și neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, aprobate în Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților! 

 • Numărul pensionarilor, în scădere ( 16 Decembrie 2016 )

  Mai puțini pensionari și o pensie mai mare! Potrivit datelor comunicate de Institutul Național de Statistică, numărul pensionarilor a scăzut cu 46.000 în ultimul an, la 5,25 milioane, iar pensia medie a crescut cu 6,5% până la 961 lei. Raportul dintre numărul de pensionari și cel de salariați a rămas de 9 la 10, ceea...

 • Bătrână rămasă fără casă în urma unui incendiu ( 30 Aprilie 2016 )

  Rămasă sub cerul liber, în urma unui incendiu devastator! O femeie de 83 de ani, singură pe lume, nu mai are nimic. Acum, o adăpostește o vecină și trăiește cu speranța că va ajunge să-și reclădească locuința. Timp de 16 ani, până ce a ieșit la pensie, femeia a fost cioban la stână și a muncit ca un bărbat. Din pensia de 400 lei își cumpără mâncare...

 • Doi bătrâni din Mehedinți, jefuiți de banii din pensie ( 7 August 2015 )

  Doi bătrâni din județul Mehedinți sunt speriați de moarte, după ce au fost călcați de un hoț în miez de noapte! Un bărbat cu fața acoperită a intrat peste ei și le-a cerut toți banii din casă. De teamă că individul le va lua viața, pensionarii i-au dat toți banii din casă. Cu lacrimi în ochi, bătrânul povestește cum tâlharul i-a pus mâna în gât, i-a cerut...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 23 Iun. 2017

1 USD = 4.0905 RON
-0.0191
1 EUR = 4.5673 RON
-0.0242
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2