Date companie
 
 
 
 

Regionalizarea se amana

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Iunie 2011
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : PDL, udmr, reorganizare, regiuni, comisie
 

Reorganizarea administrativ-teritorială se amână! PDL și UDMR nu s-au înțeles în privința numărului de regiuni, așa că vor relua la tomană discuțiile pe această temă. Prim-vicepreședintele democrat-liberalilor, Roberta Anastase, a anunțat că va fi înființată o comisie care se va ocupa de "formula de gândire a regionalizării". In Guvern se discută însă despre descentralizare la nivel local.

ELENA UDREA, ministrul Turismului "Întelegem cã sub reorganizare nu e închis. Categoric toatã clasa politicã responsabilã trebuie sã-l discute. Nu mai e timp sã cãdem de acord, asa cã vom continua discutiile, urmând ca pânã atunci sã facem reorganizare deconcentratelor pe forma regiunilor. La mine la minister am proiect. O mulțime de sedii rãmân disponibile."

Elena Udrea a precizat că reorganizarea serviciilor deconcentrate vizează, în primă etapă, Inspectoratul de Stat în Construcții, pentru care a fost deja elaborat programul.

TRAIAN IGAȘ, ministrul Administrației și Internelor "Eu cred cã acest lucru trebuie sã se întâmple. Si cred cã dacã se va face acest lucru va fi un lucru bun pentru toatã lumea, pentru cã vor fi fãcute economii importante care pot fi directionate spre investitii. Când vom lua o decizie vã vom comunica. V-am spus cã existã doar o simulare în acest moment si nu ar duce decât la o eficientizare în acest moment."

VALERIU STERIU, deputat UNPR "Vom merge pe reorganizare, UNPR si-a sustinut în cadru deschis de la Cotroceni nevoia de a avea aceastã formã de modernizare a statului român."

Opoziția a anunțat că impartirea teritoriala este unul dintre subiectele pentru care USL nu participă la discursul presedintelui Băsescu in Parlament. PSD, PNL si PC mai vor ca seful statului să prezinte scuze publice Regelui Mihai, dar si infiintarea unei comisii anti-criză.

VICTOR PONTA, președintele PSD "Asteptãm sã rãspundã serios de ce se opune unei comisii tripartite Putere- Opozitie-BNR. Luãm în calcul o discutie cu UDMR si minoritãti."

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat că reorganizarea administrativ-teritorială se va face "oricum" până în 2012. În timp ce democrat-liberalii vor 8 regiuni, la care pot fi cel multdouă județe, Harghita și Covasna, UDMR nici nu vrea să audă de această variantă. Liderii maghiarilor vor o regiune care să cuprindă și județele Mureș, Bihor, Satu Mare și Sălaj.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2