Date companie
 
 
 
 

Schemă de ajutor de stat pentru investiții străine

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Mai 2018
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : investitii, ajutor de stat
 

Guvernul vrea să atragă investiții majore în România! Premierul Viorica Dăncilă a anunțat lansarea unei scheme de ajutor de stat pentru investițiile private mai mari de 10 milioane de euro.

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României

"Au apărut ultimele date cu privire la valoarea investițiilor străine directe din primul trimestru 2018. Au crescut cu 21,2% demonstrând încredere în economia românească. Consider că nu este suficient. Dorim să asigurăm o dinamică pozitivă a economiei și astăzi anunțăm că în scurt timp se deschide schema de ajutor de stat pentru investițiile private mai mari de 10 milioane de euro. Ținta finală este să atragem investiții de un miliard de euro."

Potrivit premierului, aceste investiții vor crea mii de locuri de muncă și vor contribui la creșterea veniturilor bugetare. Viorica Dăncilă a precizat că Guvernul vrea "un parteneriat strategic real" cu marile companii care intenționează să investească în România. Ea a adăugat că schema de ajutor de stat este doar o parte a pachetului de stimulare a investițiilor în țara noastră, anunțând că în următoarele luni se va înființa Agenția Română pentru Investiții Străine și Exporturi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Trafic record de pasageri în 2017, pe aeroporturile din Otopeni și Băneasa ( 9 Ianuarie 2018 )

  Trafic record pe aeroporturile Capitalei! Compania Națională Aeroporturi București, care administrează Aeroportul Henri Coandă și Aeroportul Băneasa, a înregistrat anul trecut un număr record de aproape 13 milioane de pasageri.

 • Investiții europene pentru metrou ( 4 Octombrie 2017 )

  România va primi 252 de milioane de euro din Fondul de coeziune, pentru extinderea magistralei 5, Drumul Taberei, a metroului din București. Comisia Europeană a aprobat marți alocarea acestor bani. 

 • „Invest în România”, la a treia ediție ( 28 Aprilie 2017 )

  Întâlnire importantă a oamenilor de afaceri români și străini la cea de-a treia ediție din seria evenimentelor “Invest in Romania”. Evenimentul, găzduit de un centru de afaceri din Ploiești, a urmărit stimularea exporturilor românești și susținerea și promovarea proiectelor prioritare stabilite la nivel județean și regional în direcția domeniilor considerate strategice pentru investiții precum energie, resurse minerale, turism, agricultură, industrie și infrastructură.

 • Strategia Energetică a României, în plan de finalizare spre sfârșitul anului ( 20 Februarie 2017 )

  Investiții de miliarde de euro în sectorul energetic și importul de hidrocarburi! Asta prevede Strategia Energetică a României pentru perioada 2016-2030. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Energiei, Corina Popescu, strategia va fi finalizată în a doua parte...

 • România, fără proiecte de infrastructură ( 30 Noiembrie 2016 )

  România, la coada clasamentului UE al țărilor care beneficiază de Planul de Investiții pentru Europa! Vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen a explicat la Bruxelles că nu a existat până în prezent prea mult interes din partea mediului de afaceri din țara noastră. Totuși, în viitor, Comisia va acorda mai multă asistență tehnică României.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 18 Ian. 2019

1 EUR = 4.6975 RON
0.0085
1 USD = 4.1192 RON
0.0066
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2