Date companie
 
 
 
 

Solidaritate față Ucraina

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Aprilie 2022
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : Vizita Ciolacu si Ciuca Kiev
 

Exprimarea solidarității față de Ucraina, principalul obiectiv al vizitei oficialilor români în statul vecin, potrivit premierului Nicolae Ciucă!

NICOLAE CIUCĂ, premierul României
"Vizita a avut două obiective. Primul a fost acela de a continua să exprimăm solidaritatea cu poporul ucrainean în fața agresiunii Federației Ruse și, totodată, să condamnăm ferm și deschis această invazie ilegală, neprovocată, nejustificată, iar al doilea obiectiv a fost acela de a stabili și a continua discuțiile privind sprijinul pe care România îl acordă Guvernului și poporului ucrainean."

Nicolae Ciucă a mai subliniat că în urma discuțiilor avute cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, minoritatea românească din Ucraina va beneficia de aceleași drepturi, în oglindă, precum beneficiază minoritatea ucraineană în România. Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, este de părere că vizita oficialilor români în Ucraina este una normală și că gestul celor doi a venit ca o completare la ajutorul pe care România îl oferă statului ucrainean. Ministrul Apărării Naționale a mai precizat că și el a primit invitația de a merge în Ucraina și că o va face când va avea timp. Premierul României, Nicolae Ciucă, împreună cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-au aflat, marți, într-o vizită oficială în Ucraina, unde au avut întrevederi cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu premierul Denys Shmyhal, precum și cu președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk. Cei trei au vizitat și localitățile Borodianka și Irpin, din apropierea capitalei Kiev, puternic afectate de bombardamente.


Solidaritate față Ucraina

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2