Date companie
 
 
 
 

Traian Băsescu critică dur fuziunea PDL-PNL

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Iulie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : basescu, suspendare, PDL, ponta, atac, pnl, antonescu, blaga, referendum, fuziune, compromisuri
 


Atac dur al președintelui Traian Băsescu la adresa PDL! Șeful statului a acuzat conducerea PDL că se predă PNL-ului, un partid care nu s-a dezis de lovitura de stat din 2012. Totoadată, Băsescu i-a numit oportuniști pe cei care au stat pe scenă alături de el, la suspendarea de acum doi ani, "pentru imagine", iar acum "se află în barca compromisului murdar".

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Eu am fost unul dintre politicienii care au făcut compromisuri, dar nu atât de mizerabile, nu atât de necondiționate. Cum vrei să faci fuziune cu PNL, să-i preiei și numele, iar mâine PNL va fi același partid."

Vasile Blaga a răspuns imediat atacurilor președintelui.

VASILE BLAGA, președinte PDL "Nu noi suntem în pact de coabitare cu cel pe care președintele îl critică dur astăzi, ci chiar președintele. Dânsul are pact cu Victor Ponta, nu PDl. Îi înțeleg demersurile pentru a o sprijini din nou pe doamna Udrea, i-a facut și partid, dacă noi nu eram atacați așa dur, dacă nu se rupeau bucăți din partid, îi garantez dlui președinte că PDl ar fi fost principala forță politică de centru-dreapta."

Și fostul președinte al PNL, Crin Antonescu a comentat declarația președintelui, afirmând că acesta "a început răfuiala" cu cele două formațiuni.

CRIN ANTONESCU, senator PNL "Domnia sa a început răfuiala cu PNL, cu toate partidele, exceptând partidul doamnei Udrea (...) Nu cred că discuțiile, negocierile, asocierile între partide, alianțele politice sunt, sau pot fi considerate ca afectând statul de drept (...) dar este alegerea domnului Traian Băsescu."

Și premierul Victor Ponta a comentat declarația președintelui.

VICTOR PONTA, președinte PSD "Ce spune Traian Băsescu este extrem de neserios, dacă n-ar fi aberant. (...) noi am stabilizat sistemul si plecarea domnului Morar a fost un lucru bun pentru creșterea independenței justiției."

Președintele Traian Băsescu a spus că PDL a fost singurul partid care l-a susținut la alegerile din 2009 și la referendumurile de demitere din 2007 și 2012.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2