Date companie
 
 
 
 

Traian Băsescu respinge acordul României cu FMI

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Decembrie 2013
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : fmi, traian basescu
 

Decizie fără precedent a președintelui României! Traian Băsescu refuză să semneze Memorandumul negociat de Guvern cu Fondul Monetar Internațional, pe motiv că nu este de acord cu majorarea accizei cu 7 eurocenți la carburanți. Șeful statului susține că măsura ar duce la creșterea generală a prețurilor și ar frâna creșterea economică.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României: "Am decis să nu aprob acest memorandum pentru că pe pagina a treia este făcuta mențiunea, la obligațiile pe care și le asuma Guvernul: majorarea accizei la carburant cu 7 eurocenti/litru (...) nu îmi voi asuma această măsura pe care o consider anti-economică, împotriva intereselor României."

De cealaltă parte, premierul Victor Ponta consideră gestul președintelui ca fiind lipsit de discernământ și spune că echivalează practic cu suspendarea acordului cu FMI și Comisia Europeană. Totodată, și Liviu Voinea, ministrul delegat pentru buget susține că respingerea memorandumului va avea efecte asupra bugetului pe 2014.

prin telefon: LIVIU VOINEA, ministru delegat pentru Buget: "România se confruntă cu o serie de riscuri din neapropbarea memorandumului (...) bugetul este construit pe baza măsurilor cuprinse în memorandum (...) având în vedere că include veniturile din aceasta acciză, probabil că va fi întors la Parlament."

Și senatorul PSD, Ilie Sârbu este de părere că președintele vrea să arunce țara în haos.

ILIE SÂRBU, senator PSD: "A ajuns în pragul falimentului mental, vrea să distrugă tot. (...) E iresponsabil, se apropie de demență."

Pentru a liniști apele, purtătorul de cuvânt al președenției, Bogdan Oprea a explicat într-un comunicat de presă că declarația premierului conform căreia România nu mai are acord cu FMI este incorectă și asta demonstrează faptul că premierul Victor Ponta nu cunoaște modul în care funcționează acordul dintre România și Fondul Monetar Internațional. Oprea a mai precizat că Traian Băsescu a cerut doar renegocierea unei singure clauze din ultima scrisoare de intenție, iar România este în continuare în acord cu FMI, pe perioada 2013-2015.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Băsescu vrea legalizarea prostituției, Turcescu și Ivan se opun ( 23 August 2019 )

  Ideea legalizării prostituției naște noi controverse! Fostul președinte Traian Băsescu a susținut la un post de televiziune legalizarea prostituției, pentru diminuarea fenomenului de trafic de persoane. 

 • Delegația FMI, la București ( 27 Mai 2019 )

  O delegație a Fondului Monetar Internațional a venit la Bucuresti pentru a realiza evaluarea anuală a economiei românești. Delegația FMI, condusă de șeful misiunii FMI pentru România, Jaewoo Lee, se va afla la București...

 • Traian Băsescu, din nou la atac ( 16 Aprilie 2016 )

  Traian Băsescu iese din nou la rampă! Într-o postare pe Facebook, fostul șef de stat nu a ezitat să-l atace pe Vasile Blaga. 

 • Elena Udrea, la petrecere cu Traian Băsescu! ( 13 Martie 2016 )

  Elena Udrea, la petrecere cu Traian Băsescu! Fostul ministru al Turismului a mers la Cluj pentru a-l boteza pe cel de-al doilea copil al președintelui filialei locale a Mișcării Populare. La petrecere a participat și fostul șef de stat, Traian Băsescu, care a intrat pe ringul de dans imediat ce s-au auzit acordurile primei melodii. Udrea a fost îmbrăcată într-o rochie neagră scurtă. Fosta blondă de la Cotroceni a și cântat, spre deliciul invitaților.

 • Traian Băsescu anunță că din toamnă se va înscrie în PMP ( 17 August 2015 )

  Fostul șef al statului se întoarce în politică! Anunțul a fost făcut în Alba, unde Traian Băsescu a participat la "Sărbatoarea Mocanilor". El a fost primit cu pâine și sare, însă zeci de localnici l-au și huiduit.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2