Date companie
 
 
 
 

Victor Ponta i-a trimis o epistolă președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Iulie 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : scrisoare, comisia, europeana, barroso, democratia, reding, epistola
 

Comisia Europeanã este în continuare "foarte preocupatã" de atacurile împotriva democratiei în România. Declaratia a fost fãcutã de comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding. Fidel promisiunii de a-i convinge pe oficialii europeni că , în România, democrația este respectată, iar băieții răi nu sunt la USL, premierul Victor Ponta i-a trimis o epistolă presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în care l-a asigurat cã toate deciziile Curtii Constitutionale vor fi respectate. El a precizat cã tocmai cei care sustineau cã în România a avut loc o loviturã de stat i-au înselat pe oficialii de la Bruxelles.

VICTOR PONTA, premierul Romaniei "Am adresat astazi o scrisoare presedintele CE informandu-l despre referendum. Noi respectam toate deciziile CCR si cele referitoare la cvorum si program. Din pacate cei care nu le respecta sunt exact cei care strigau ca e lovitura de stat. Eu cred ca cei care i-au înșelat pe români, în 2008 și 2009, i-au înșelat și pe cei de la Bruxelles."

Premierul Victor Ponta a trimis scrisoarea către Barroso, după ce i-a atenționat, pe presedintele suspendat, Traian Băsescu, si pe democrat-liberali, cã încalcã legea dacã boicotează referendumul.

TEODOR STOLOJAN, europarlamentar PDL "Domnul Ponta poate trimite cate scrisori doreste dansul la Barroso. Nimeni nu va putea reface credibilitatea Romaniei. In loc sa trimita scrisori mai bine duce la indeplinire cele 11 recomandari impuse de catre C.E."

După toate cele întâmplate la București, Uniunea Europeană e cu ochii pe noi. Comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding a declarat cã oficialii europeni sunt în continuare preocupati de situatia democratiei în România. În opinia comisarului pentru Justiție, Comisia Europeanã priveste fapte, nu promisiuni, si legi, nu scrisori. Comisarul european a mai spus cã ar fi primit "sute de e-mail-uri, dintre care unele prezintã fapte foarte șocante".« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2