Date companie
 
 
 
 

Zeci de mii de maghiari sărbătoresc în stradă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Martie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : miting, maghiari
 

Zeci de manifestatii de ziua maghiarilor au avut loc în mai multe orase din tara. Peste o mie de forte de ordine au fost mobilizate, iar controalele la frontiera au fost intensificate. În acelați timp, autoritățile române au decis nepermiterea intrării în țară a unor cetățeni maghiari din patru formațiuni, inclusiv Jobbik, urmând să fie făcute demersurile necesare pentru ca aceștia să fie declarați indezirabili. Aceștia ar desfășura în țara noastră activități cu caracter extremist. În replică, Kisgyorgy Levente, candidatul din Târgu Mureș de pe lista Jobbik la alegerile din Ungaria, a afirmat că, din câte știe el, măsura MAI de interzicere a intrării în țară a unor cetățeni ungari din patru formațiuni nu este permisă de "legile UE", arată Mediafax. El a adăugat că astfel se poate declanșa un "scandal internațional".« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Românii, din nou în stradă, la mitingul din 10 august ( 10 August 2019 )

  Romanii, în stradă, la un an de la mitingul Diasporei, care a consemnat un moment negru pentru democrația românească. Riposta din 10 august 2018 a forțelor de ordine, care au folosit gaze lacrimogene, tunuri cu apă și bastoane...

 • Marș de solidaritate, pentru Cimitirul Valea Uzului ( 9 Iunie 2019 )

  Marș de solidaritate, în cazul cimitirului de la Valea Uzului! Peste 300 de români și maghiari au participat la o adunare de solidaritate interetnică româno-maghiară, sîmbătă după-amiază, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

 • Miting în fața Guvernului ( 9 Aprilie 2019 )

  Un nou protest în fața Guvernului! Peste 2.000 de sindicaliști din Alianța Federațiilor din Industrie au venit în Piața Victoriei din Capitală pentru a-și manifesta nemulțumirile față de condițiile actuale de muncă. 

 • Orele de limba română la clasele cu predare în limbile minorităților, reglementate prin OUG ( 28 Septembrie 2018 )

  Guvernul a adoptat o Ordonanță de urgență privind desfășurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităților! Valentin Popa a demisionat din funcția de ministrul Educației din cauza refuzului asumării acestei OUG.

 • Pregătiri pentru mitingul anti-PSD din 10 august ( 9 August 2018 )

  Protestul de amploare programat să se desfășoare, vineri, în București, atrage zcei de mii de români din Diaspora, dar și din țară. De miercuri, șiruri lungi de mașini intră în țara prin punctele de trecere a frontierei din Vest.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2