Date companie
 
 
 
 

Prognoza meteo

 
 
 

prognoza 14-20 ian

 

Vremea în țară

La noapte
Vremea va fi rece în majoritatea zonelor, geroasã în nord, centru și nord-est și local în dealurile sudice. Înnorãrile vor fi mai persistente în sudul extrem și în sud-vest și parțial în estul țãrii, iar în rest, cerul va fi variabil la senin. Vor fi ninsori slabe în vestul și sudul Olteniei și în sudul Banatului, iar în Moldova și Muntenia vor fi posibile fulguieli izolate. În jumãtatea de sud a țãrii, vântul va fi moderat, iar în sudul Banatului și pe litoral vor mai fi unele intensificãri de pânã la 50...55 km/h, în timp ce în restul teritoriului va sufla în general slab. Temperaturile minime se vor încadra între -13 și -3 grade, mai scãzute în depresiuni, pânã în jurul a -19 grade în cele din estul Transilvaniei.

Luni
Vremea se va menține rece în majoritatea zonelor, geroasã dimineața și noaptea în nord, nord-est și centru și local în dealurile sudice. Înnorãrile vor fi mai persistente în regiunile din sudul și sud-vestul țãrii unde local și temporar vor fi ninsori slabe. În restul teritoriului cerul va fi variabil și doar izolat va fulgui. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 și 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -20...-18 grade în estul Transilvaniei și -3...-2 grade în sudul Banatului și al litoralului.

Marți
Vremea va deveni în general închisã, iar valorile de temperaturã vor fi în creștere semnificativã fațã de intervalul precedent în aproape toatã țara, numai în primele ore ale dimineții menținându-se local ger în nord și în centru. Precipitațiile vor fi în extindere treptatã, vor deveni moderate cantitativ în vest și doar în regiunile estice se vor semnala pe spații mai restrânse. La început vor fi mai ales ninsori, însã din orele dupã-amiezei și lapovițã sau ploaie ce vor depune polei local în sudul Banatului, Oltenia, vestul și sud-vestul Transilvaniei, apoi și în Muntenia și Moldova și posibil în Dobrogea. Vântul se va intensifica în regiunile vestice, unde temporar rafalele vor depãși 60 km/h, dar și la munte, cu peste 70...80 km/h pe creste, apoi și în estul și sud-estul țãrii, la cote mai reduse. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -3 și 5 grade, iar cele minime între -6 și 4 grade. Izolat va fi ceațã.

Miercuri
Temperatura aerului va continua sã creascã, dar vremea va fi în general închisã. Pe parcursul zilei vor fi precipitații mixte, chiar ploi în zonele joase de relief, iar în Maramureș, Transilvania, Moldova și pe spații mai mici în Oltenia și Muntenia vor fi depuneri de polei. Începând de seara în nord, în centru și în est treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zãpadã. În zona montanã vor fi și precipitații mixte în prima parte a intervalului, apoi doar ninsori ce vor deveni local consistente. Vântul va avea intensificãri la munte, dar temporar și în restul teritoriului, mai ales în cursul serii și al nopții. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 10 grade, iar cele minime între -3 și 5 grade. Izolat va fi ceațã.

Joi
Vremea va fi vântoasã în aproape toatã țara, cu rafale ce vor depãși local 55...60 km/h, iar la munte 80...90 km/h. Cerul va fi temporar noros și, mai ales la începutul intervalului, va ninge slab local în estul țãrii și la munte, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Regimul termic va fi caracterizat de valori mai scãzute decât în intervalul precedent, dar ce se vor menține, în majoritatea zonelor, peste cele climatologic specifice perioadei; maximele se vor încadra între -1 și 6 grade, iar minimele între -8 și -1 grad
e.

 

Vremea în Capitală

La noapte
Cerul va fi variabil spre parțial noros, favorabil trecãtor fulguielii, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de -7...-6 grade.

Luni
Vremea va fi rece. Cerul va avea înnorãri și trecãtor va fulgui, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de -3...-2 grade, iar cea minimã de -6...-5 grade.

Marți
Vremea va fi în general închisã, dar cu temperaturi în creștere. Cerul va fi noros și vor fi precipitații slabe, în primele ore ale zilei fulguieli, iar noaptea lapovițã sau ploaie ce vor depune polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 0...1 grad, iar cea minimã de -3...-2 grade.

Miercuri
Vremea va fi închisã, iar valorile de temperaturã vor continua sã creascã. Vor fi precipitații predominant sub formã de ploaie ziua, apoi lapovițã, iar în primele ore ale zilei se vor menține depunerile de polei. Vântul se va intensifica treptat începând de seara și va avea rafale de 50 km/h. Temperatura maximã va fi de 5...6 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Joi
Valorile de temperaturã se vor situa peste cele normale în aceastã perioadã din an. Cerul va fi temporar noros, dar vântul va avea intensificãri cu rafale ce pot depãși 50...55 km/h. Temperatura maximã va fi de 5...6 grade, iar cea minimã de -3...-2 grade.

Informații utile

 

Curs valutar : Miercuri, 17 Ian. 2018

1 EUR = 4.6573 RON
-0.0026
1 USD = 3.8067 RON
-0.0115
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2