Date companie
 
 
 
 

140 000 de porci vor fi sacrificați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 August 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : porci, sacrificati
 

Virusul pestei porcine a fost confirmat la cea mai mare fermă din România. Aceasta se află la Gropeni, în județul Brăila. De luni, ar urma să fie sacrificați circa 140 de mii de porci. Potrivit directorului DSVSA Brăila, Gicu Drăgan, rezultatele trimise vineri dimineață la laboratorul național de referință au indicat prezența virusului pestei porcine la animalele de la crescătoria de la Gropeni, unde se află un efectiv de 135.000-140.000 de animale. Complexul de la Gropeni, care cuprinde trei ferme, este cel mai mare din țară și al doilea din Europa. Brăila era, înainte de declanșarea epidemiei de pestă porcină africană, al doilea județ după Timiș în ceea ce privește efectivele de porcine crescute în ferme și gospodării. La untimul bilanț ANSVSA erau peste 700 de focare de pestă porcină africană în 156 de localități din zece județe. Aproximativ 120.000 de animale fost ucise.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Sacrificarea porcilor de Crăciun nu trebuie asistată de veterinari ( 22 Noiembrie 2019 )

  A.N.S.V.S.A. revine asupra deciziei care a speriat gospodarii și medicii veterinari din România! După ce a anunțat, zilele trecute, că, de Ignat, oamenii care vor să sacrifice porcii pentru consum o pot face doar în prezența...

 • Copilul dispărut din Pecineaga, găsit mort într-un bazin de dejecții ( 8 Noiembrie 2019 )

  Copilul de opt ani din localitatea Pecineaga, județul Constanța, dispărut la sfârșitul săptămânii trecute, a fost găsit în această dimineața într-un bazin de colectare al unor ferme de porci situată la 2 km de casa lui.

 • 500 de lei de la Guvern, timp de șase luni, pentru șomerii crizei virusului pestei porcine ( 13 Septembrie 2018 )

  Sprijin de la Guvern pentru românii care rămân șomeri din cauza epidemiei de pestă porcină africană! Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Executivul va oferi 500 de lei lunar, timp de șase luni, celor care își pierd locul de muncă la fermele și societățile comerciale cu activități în sectorul creșterii porcilor și care au fost afectate de virusul pestei porcine africane. Sprijinul financiar se va acorda începând cu data încetării contractului individual de muncă, pe lângă indemnizația de șomaj și despăgubiri.

 • Evoluție explozivă a pestei porcine ( 2 August 2018 )

  România se confruntă cu o ”evoluție explozivă” a pestei porcine africane. Afirmația îi apartține președintelui Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Geronimo Răducu Brănescu.

 • Atenție la porcii mistreți! ( 27 August 2017 )

  Turmă de porci mistreți, lovită în plin de o mașină în județul Sibiu! Accidentul a avut loc în această dimineață, în jurul orei cinci, pe un drum comunal din județ. Șapte animale au murit pe loc, după ce șoferul nu a mai putut evita impactul.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2