Date companie
 
 
 
 

18 ianuarie, „lunea albastră”, cea mai deprimantă zi a anului 2021

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Ianuarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : blue, deprimat, monday, lunea, trista, arnall, ecuatie
 

Luni, 18 ianuarie, cea mai deprimantă zi a anului! Este „lunea albastră” sau „lunea cea tristă”, deoarece întrunește condițiile stabilite, în 2005, de psihologul Cliff Arnall, fost profesor la Universitatea Cardiff din Marea Britanie. El a venit cu o formulă menită să prezică cea mai deprimantă zi a anului. Ecuația lui sugerează că a treia zi de luni din ianuarie este cea în care nefericirea atinge punctul culminant.

ALEXANDRA VLAD, reporter „Psihologul britanic a analizat o combinație de factori și a ajuns la concluzia că „depresia colectivă“ din a treia zi de luni din an ar fi provocată, printre altele, de vreme, facturi la utilități, datorii care depășesc capacitatea de plată, timpul scurs de la sărbătorile de iarnă, necesitatea de a acționa și nivelul motivațional, dar și de faptul că mulți oameni urăsc zilele de luni."

În ianuarie, organismul uman se resimte după consumul de alcool și ciocolată din decembrie, iar conturile bancare sunt aproape de cota de avarie din cauza cadourilor și petrecerilor de sărbători. În plus, vor mai trece câteva luni până când lumina diurnă va crește semnificativ, iar nivelul de vitamina D din organism se va regla prin expunerea naturală la soare. Până atunci, oamenii sunt letargici, triști și consumă carbohidrați în exces. Există însă remedii la îndemâna tuturor, pentru prevenirea depresiei de blue monday. Potrivit medicilor și psihologilor, expunerea prelunigită la lumină naturală, plimbările și exercițiile fizice fac minuni. Indiferent cât este de frig, mișcarea în aer liber ajută la producerea endorfinelor și previne depresia. Anul trecut, „lunea albastră” a fost pe 20 ianuarie.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Angajații români, în pragul depresiei ( 23 Februarie 2020 )

    90% din angajații români se simt deprimați și triști, simptome care duc la depresie! Aceasta este concluzia unui studiu realizat la nivel național.

  • Bal caritabil, la Palatul Ghika ( 13 Februarie 2011 )

    Bal caritabil la Palatul Ghika! Peste 250 de personalități din mediul de afaceri, corpul diplomatic și societatea civilă au participat la cea de-a cincea ediție Valentine`s Day Charity Ball, organizată de Fundația Blue Heron. Prestigiosul eveniment, care se desfășoară anual, își propune să strângă fonduri în beneficiul programului de burse universitare destinat tinerilor merituoși, fără posibilități materiale.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2