Date companie
 
 
 
 

20 de copii și-au petrecut noaptea la Muzeul Antipa

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : antipa, muzeu, expeditie
 

Experiență de neuitat, pentru 20 de copii, care, vineri noapte, au dormit la muzeul Antipa. Pregătiți ca pentru o adevărată expediție, cu saci de dormit, lanterne și corturi, micuții și-au petrecut noaptea într-un decor mirific și au discutat cu specialiștii despre istoria planetei, despre cum s-au dezvoltat viețuitoarele și despre cum trăiau oamenii în Epoca de Piatră.

AMBIANȚĂ: "Fiecare să își strângă sacul și să-l facă sul, după ce închide fermoarul, și să-l pună lângă perna pe care a dormit."

Copiii au descoperit, în interiorul muzeului, dinozauri, pești, păsări și tot felul de vietăți, multe dintre ele dispărute de milioane de ani. Micuții, cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, au fost însoțiți în permanență de ghizi.

VOX: "Este un dinozaur, este un mamifer. (...) Adică suge lapte de la mama și este singurul mamifer care depune ouă."

AMBIANȚĂ: "Și animalul acesta, Deinotherium, tot un mamifer este, doar că a trăit acum mult timp. Animalul ăsta trăia pe pământul României, acum milioane de ani."

AMBIANȚĂ: "Auzi, eu am fost acolo, la...Și ai văzut foci din astea? Aaa...una doar."

AURORA STĂNESCU, muzeograf: "Copiii reprezintă ponderea cea mai mare de vizitare a muzeului. Unii dintre ei sunt elevi și nu veneau pentru prima dată la Antipa. Sunt copii care au crescut cu noi. (...) Este o excursie în muzeul Antipa, o aventură."

Potrivit organizatorilor, numărul cererile de participare a fost foarte mare, însă nu existau condiții pentru a primi toți copiii interesați. Reprezentanții muzeului spun, însă, că vor mai organiza astfel de excursii. Un prilej perfect pentru a vedea animalele de la Antipa îl reprezintă Noaptea Muzeelor, eveniment organizat chiar în această noapte. Intrarea este liberă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2