Date companie
 
 
 
 

22 de orașe din România, în topul mondial al poluării

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Martie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : poluare, top, orase, airvisual
 

Stăm rău la capitolul poluare! 22 de orașe din țara noastră au fost incluse în raportul platformei AirVisual privind ”Cele mai poluate orașe din lume în anul 2018”. Raportul include 3.000 de orașe din toată lumea și este bazat pe datele calității aerului în funcție de poluarea cu particulele în suspensie. Datele au fost adunate din surse publice de monitorizare.

COSMINA STOIAN, reporter ”Cel mai poluat oraș din țara noastră este Iași, urmat de Cluj-Napoca, Brașov și București. În top mai sunt incluse, printre altele, orașele Ploiești, Timișoara, Arad, Sibiu, Oradea, Satu Mare și Constanța. În topul internațional, Iași se află pe locul 454, Cluj pe locul 642, Brașov pe 644, iar Bucureștiul ocupă locul 680. 64% din totalul orașelor cuprinse în raport depășesc cu mult indicele de poluare recomandat de Organizația Mondială a Sănătății.”

Clasamentul orașelor indică orașele asiatice ca dominante, cu cele mai mari 100 de niveluri medii de particule în suspensie, în 2018, iar orașele din India, China, Pakistan și Bangladesh ocupă primele 50 de locuri. De altfel, în clasamentul general, șapte din primele zece orașe sunt situate în India. Particulele în suspensie sunt particule fine generate de industrie, trafic și încălzirea locuințelor. Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că aproximativ 91% dintre locuitorii planetei respiră aer poluat, fenomen care provoacă, anual, 7 milioane de decese.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Poluare masivă în București, în urma unor incendieri de cauciucuri ( 15 Martie 2021 )

  Poluare masivă, noaptea trecută, în București și în zonele limitrofe! Toți indicatorii de măsurare a calității aerului au arătat depășiri mult peste limita maximă admisă. În toate cartierele Capitalei, la miezul...

 • Inițiativa „Vinerea Verde”, pentru reducerea poluării ( 10 Martie 2021 )

  Ministerul Mediului a lansat inițiativa „Vinerea Verde”, prin care invită cetățenii să renunțe la autoturism în ultima zi lucrătoare a săptămânii și să folosească mijloace de transport mai puțin poluante.

 • Aer mai curat, în perioada stării de urgență ( 21 Mai 2020 )

  Mai puțină activitate umană, mai puțină poluare! În cele două luni de stare de urgență am respirat aer mai curat. O demonstrează măsurătorile din satelit realizate de compania românească Terrasigna.

 • Primăria Capitalei și primăriile de sector din București, amendate ( 7 Martie 2020 )

  Primăria Capitalei și primăriile de sector din București, amendate de inspectorii Gărzii de Mediu cu suma de 75.000 de lei. Sancțiunile au fost date pentru că nu au fost implementate corect măsurile pe care primăriile și le-au asumat în Planul Integrat de Calitate a Aerului.

 • Poluare extremă, noaptea trecută, în București și Ilfov ( 2 Martie 2020 )

  Ministrul Mediului, Costel Alexe a venit cu explicații în urma faptului că aseară, în București, s-au înregistrat niveluri record de poluare! Ministrul Mediului a explicat în această dimineață, într-o conferință de presă, că...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2