Date companie
 
 
 
 

28% dintre români au venituri mai mici decât la debutul pandemiei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Mai 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : venituri, pandemie
 

Nivelul de trai al românilor, afectat de pandemia de coronavirus! O treime dintre români au deja salarii mai mici, iar jumătate au renunțat la orice cheltuieli, în afara celor de strictă necesitate. Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie, 28% dintre românii cu vârste de peste 18 ani au declarat că au venituri mai mici decât înainte de debutul pandemiei. În categoria de vârstă 18-50 ani, 38% dintre români se confruntă cu scăderea veniturilor. 49% au spus că veniturile lor au rămas similare celor dinaintea decretării stării de urgență.

TORA APETRII, reporter

"Odată cu reducerea veniturilor, s-a schimbat și comportamentul de consum. 60% dintre românii de peste 18 ani afirmă că nu vor mai cumpăra electrocasnice, 57% spun că nu vor mai achiziționa un autoturism, iar 54% nu vor mai merge în vacanțe în străinătate, anul acesta."

Conform sondajului IRES, 31% dintre români sunt acum mai interesați de asigurarea locuinței, 28%, de produsele de asigurare voluntare de sănătate, iar o cincime, de soluții de protecție financiară care acoperă șomajul. Din punct de vedere al stabilității financiare, 55% dintre românii de peste 18 ani spun că au economii pentru a se descurca în următoarea perioadă. 31% consideră chiar că vor pune bani deoparte, date fiind cheltuielile mai mici sau amânate. La acest sondaj, cerut de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, au participat 1.309 persoane cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani și un eșantion de screening de 2.555 de persoane cu vârsta de peste 18 ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2