Date companie
 
 
 
 

350.000 de doze de vaccin vor fi retrase pentru că nu sunt de calitate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Ianuarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, vaccin, doze
 

Scandal în sistemul sanitar, după ce campania de vaccinare a fost oprita temporar. 350 de mii de doze de vaccin antigripal nu vor mai fi administrate populatiei, din cauza calitatii acestuia. Potrivit ministerului Sănătății, vaccinul de la Institutul Cantacuzino nu asigură imunitate pentru toate cele 3 tulpini virale.

LADISLAU RITLI, ministrul Sanatatii: "Nu este nici un pericol, desi imunitatea pana acum s-a pastrat. De aceea facem determinari, pentru ca aceste vaccinuri au un grad de instabilitate. mai sunt cateva loturi de vaccin care urma sa fie verificate insa nici acolo nu este nicio certitudine ca peste o luna sau peste două luni ajungem in aceeasi situatie.''

AMALIA FECHETE, dir. adj. Ministerul Sanatatii: "7 dintre seriile au constatat o scadere a concentratiei unei tulpini, respectiv tulpina B, care nu asigura o protectie suficientă. Cei care au fost vaccinati pana saptamana trecuta nu sufera...nu reprezinta nici un risc pentru sanatatea acestora"

Si alte serii de vaccin antigripal se afla în testari. Rezultatele vor veni peste o saptamâna.

RADU DOREL, director Institutul Cantacuzino: ''Ea este o proteina care trebuie sa stea in niste limite, in niste valori, care sa poate asigure de la pacient la pacient, de la individ la individ la cresterea titrului de anticorpi. La noi, la Institutul Cantacuzino, n-am mai avut astfel de probleme."

In 3 ianuarie, ministerul Sănătății anunța că și în acest an va continua campania de vaccinare gratuită antigripală, în cadrul căreia sunt imunizate aproape 480 de mii de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2