Date companie
 
 
 
 

6000 de voluntari au adunat gunoaiele, în 30 de localități din județul Brașov

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : gunoaie, brasov, actiune, Voluntari, salubrizare
 

Acțiune maraton, de strângere a gunoaielor, în județul Brașov, acolo unde peste 6000 de voluntari au răspuns pozitiv apelului de a participa la salubrizarea a 30 de localități. Echipați cu saci și mănuși, aceștia au reușit să adune, în doar șase ore, aproape 100 de tone de deșeuri. La acțiunea intitulată "Let's Do It, Romania!" au luat parte voluntari de toate vârstele, însă cei mai harnici s-au dovedit copiii.

AMBIANȚĂ "O cizmă, doamnă!"

VOX "Ce ați găsit? Flacoane, cartoane, cauciucuri, cizme, papucei, de toate."

VOX "Facem curățare pentru mediu. Am mai participat. Am strâns din curtea școlii."

SORIN STRIBLEA, organizator "Zonele vizate sunt spațiile verzi, în jurul localităților, lizieră de pădure, râuri, în care există potențial de a se deversa gunoaie, cunoscute ca zone murdare de către localnicii respectivi."

Voluntarii și-au îndreptat atenția către zonele verzi din Răcădău, Poiana Brașov și Bartolomeu. În cei trei ani de campanie, în județul Brașov, s-au strâns 530 de tone de deșeuri. Chiar și așa, mai sunt circa 5.000 de tone de gunoaie de strâns.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Vedete la Zoo ( 4 August 2021 )

    Primii pui de panda roșu născuți în România, la Grădina Zoologică din Brașov, au fost prezentați publicului, la opt săptămâni de la naștere. Sunt puii lui Peggy și Benji, singurele exemplare de panda roșu din țara noastră. Micuții au trecut cu bine de perioada critică, iar acum se dezvoltă normal.

  • Clotilde Armand vrea stare de alertă în Sectorul 1, din cauza gunoaielor ( 4 Iunie 2021 )

    Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, solicită Prefecturii București declararea stării de alertă în Sectorul 1, din cauza crizei gunoaielor. Potrivit prefectului Alin Stoica, o decizie privind convocarea...

  • Cum scăpăm de gunoaie ( 27 Mai 2021 )

    Administrația Sectorului 2 din București a declarat război gunoaielor. Problema este că locuitorii din sector nu prea înțeleg că este și lupta lor.

  • Capitala, sufocată de gunoaie ( 26 Aprilie 2021 )

    Compania municipală de salubritate, bună de plătit amenzi, după ce au fost descoperite grămezi de gunoaie în Parcul Unirii din București! Cel puțin așa a anunțat șeful Gărzii de Mediu...

  • Lacul Fundeni, groapă de gunoi ( 13 Aprilie 2021 )

    Zona Lacului Fundeni, devenită groapa de gunoi a Bucureștiului, este programată pentru curățare. Administrația Sectorului 2 a pus la cale demararea acțiunii de neutralizare a gunoaielor din zona...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2