Date companie
 
 
 
 

A murit Emil Brumaru

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Ianuarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : poet, Emil Brumaru
 

Poetul Emil Brumaru a murit la vârsta de 80 de ani! Acesta s-a stins din viață sâmbătă seară, în urma unui atac cardio vascular în timp ce se afla internat în spital. Emil Brumaru s-a născut la 1 ianuarie 1939 în comuna Bahmutea, județul Tighina, Basarabia. După studii la Școala medie nr. 1 "Mihail Sadoveanu" din Iași, a urmat cursurile Facultății de Medicină din același oraș, absolvind în 1963. În perioada 1963–1975 a fost medic în comuna Dolhasca, județul Suceava. S-a dedicat apoi scrisului, în paralel cu activitatea de corector și redactor la revista ieșeană Convorbiri literare. Poemele sale au fost incluse în antologii din România, Germania, Franța, Anglia, Suedia, S.U.A. Anul trecut, Emil Brumaru a fost recompensat cu Premiul Național pentru Poezie "Lucian Blaga", distincție acordată la Casa memorială "Lucian Blaga" de la Lancrăm în luna mai.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mihai Eminescu: 168 de ani de la nașterea poetului național ( 15 Ianuarie 2018 )

  S-au împlinit 168 de ani de la nașterea celui mai mare poet al românilor. Ca în fiecare an la 15 ianuarie, sute de români s-au perindat la mormântul lui Mihai Eminescu, din cimitirul Bellu din București, pentru a aprinde o lumânare, pentru a depune o floare sau doar pentru a șopti o scurtă rugăciune în memoria marelui poet. Mai mulți preoti au făcut o slujbă de pomenire.

 • Mihai Eminescu, poetul-nepreche, comemorat la 127 de ani de la moarte ( 15 Iunie 2016 )

  An de an, iubitorii poeziei românești comemorează la 15 iunie moartea Poetului-Nepereche Mihai Eminescu. 127 de ani se împlinesc de la trecerea neașteptată în eternitate a Luceafărului Poeziei Românești. Pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu Ortodox, zeci de pelerini eminescieni din București și din țară au venit pentru a recita versuri și a se reculege la mormântul marelui poet.

 • Scriitorii din Oradea și-au lansat creațiile literare la ”Gaudeamus” ( 22 Noiembrie 2014 )

  Lansare de carte bihoreană, în cadrul Târgului ”Gaudeamus”! Poetul Gheorghe Vidican și- lansat noul volum, ”Dimineața din pumni”, eveniment pe care îl consideră un moment marcant în cariera sa de autor. Un alt scriitor orădean prezent la Gaudeamus, este Pașcu Balaci, autorul a peste 20 de piese cu subiect istoric și câștigător a numeroase premii pentru dramaturgie. În noul său volum ”Constantinii”, scriitorul...

 • Un poet din Maramureș, dispărut de acasă ( 5 Noiembrie 2014 )

  Familia poetului dispărut din Maramureș nu și-a pierdut speranța. Bărbatul este căutat cu disperare de rude, pompieri și jandarmi. Ultimele imagini cu poetul Gheorghe Pop au fost surprinse de camerele de supraveghere ale unei pensiuni din Copalnic Mănăștur.

 • 124 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu ( 15 Iunie 2013 )

  Comemorare inedită la împlinirea a 124 de ani de la moartea poetului nepereche Mihai Eminescu! Cei mai înfocați admiratori ai geniului eminescian s-au adunat în fața bisericii Sfântu Gheorghe, din capitală, pentru a reface ultimul drum al luceafărului poeziei românești, către Cimitirul Bellu.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2