Date companie
 
 
 
 

Academia Română: "Nu avem nicio scuză pentru eșecurile de azi."

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Ianuarie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : centenar, Academia Romana
 

Apel către politicieni! Academia Română cere clasei politice „să fie la înălțimea misiunii sale, mai ales în anul Centenarului”. "Nu totul este de vânzare, nu orice se poate negocia, nu orice se poate justifica prin jocuri politice sau politicianiste. În anul Centenarului, aceste chestiuni sunt și vor fi și mai sensibile. Iar responsabilitea clasei politice, a intelectualilor publici, a jurnaliștilor – trebuie să fie la cote maxime", se spune într-o scrisoare transmisă de Biroul Prezidiului Academiei Române și difuzată de news.ro. "Clasa politică nu are voie să se joace cu principii sacrosante sau să deschidă o cutie a Pandorei pe care, mai târziu, nu o va putea închide nimeni", " se mai afirmă în document.

„1 Decembrie 1918 este semnul explicit al faptului că pentru eșecurile de astăzi nu putem da vina decât pe noi înșine. Centenarul ne reamintește, intempestiv, că nu avem, în realitate, nicio scuză”, transmite conducerea Academiei. Pe de altă parte, Academia Română avertizează asupra abordărilor revizioniste.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter

"Academia Română nu va deveni acoperișul sub care, sub pretextul relativismului total, totul se va pune în discuție. Nu totul este discutabil, nu totul este «de discutat», se mai spune în scrisoare. Academia dă asigurări că va face tot ce îi este în putință ca anul Centenarului să nu devină nici prilej de vrajbă, nici prilej de tensiuni etnice."

Academia Română trage un semnal de alarmă asupra sugestiilor venite dinspre est sau dinspre Vest, de a pune în dezbatere momentul 1 Decembrie 1918 și Tratatul de la Trianon. "Nu poți promova iliberalismul la Moscova sau Budapesta și „liberalismul” la București, se afirmă în scrisoare. "România nu are însă nicio problemă: nici cu 1 Decembrie 1918 nici cu Tratatul de la Trianon, nici cu vecinii săi, nici cu minoritățile care trăiesc pe teritoriul României. În aceste condiții, o asemenea «discuție» nu poate exista și nu va fi admisă", este mesajul tranșant al conducerii Academiei Române.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Președintele Klaus Iohannis, la dezbaterea privind Centenarul ( 16 Martie 2018 )

  Jocul politic mărunt a avut câștig de cauză în fața unei rare oportunități, aceea de a construi consens politic, coeziune și angajament social în jurul unor obiective și proiecte de modernizare a țării, continuând idealurile...

 • Centenar în Bucovina ( 3 Ianuarie 2018 )

  Bucovina se pregătește de Centenar! Frumoasa zonă din nord-estul țării, care păstrează urmele trecerii a trei imperii este traversată de simboluri la tot pasul. Peisajul impresionant, bisericile si manastrile unice în lume, decorate pe pereții exteriori cu fresce spectaculoase sunt doar o parte din atracțiile acestui ținut. Iar în 2018, Bucovina va constitui unul din reperele evenimentelor care vor marca 100 de ani de la Marea Unire.

 • Rețeta longevității ( 28 Ianuarie 2016 )

  Fără stres și invidii, o atitudine pozitivă, un stil de viață activ și hrană gătită în casă! Acesta ar fi secretul longevității, dezvăluit de o femeie din Pitești, în vârstă de 100 de ani. În cazul ei, rețeta a funcționat: arată cu cel putin 30 de ani mai tânără. Domnica Silea s-a născut la 16 ianuarie 1916, într-o comună de lângă Curtea de Argeș. S-a mutat apoi la Pitești, unde a mers la studii, apoi s-a căsătorit. Este văduvă din 1982. Fosta contabilă spune că a dus o viață echilibrată. Nu a bârfit niciodată și a băut la fiecare masă un pahar de vin. 

 • Omul care a împlinit un secol de viață, trăit în cumpătare, cinste și muncă ( 20 Iulie 2014 )

  A traversat trei regimuri, a luptat în război și a muncit zi de zi, întreaga viață! Vorbim despre cel mai vârstnic locuitor din localitatea Breznița de Ocol, județul Mehedinți. Gheorghe Ștefan a împlinit 100 de ani, și, cu ocazia centenarului, a fost sărbătorit de familie, autorități și reprezentanții Asociației Veteranilor de Război. În semn de cinstire, omului, considerat de toți cei care-l cunosc, drept un model de viață...

 • Guvernatorul B.N.R., în formă de zile mari, la centenarul A.S.E. București ( 7 Aprilie 2013 )

  Centenarul Academiei de Studii Economice din București a fost marcat și la Banca Națională a României. Amfitrion a fost guvernatorul Mugur Isărescu, care a stârnit hohote de râs, prin glumele inspirate pe care le-a rostit în fața celor prezenți la eveniment.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Joi, 22 Mar. 2018

1 EUR = 4.6659 RON
0.0008
1 USD = 3.7891 RON
-0.0111
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2