Date companie
 
 
 
 

Un veteran din Bordești, județul Vrancea, ajuns la vârsta centenarului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Mai 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vrancea, avram, razboi, cetatean, onoare, veteran, centenar, costica, bordesti
 

Centenarul veteranului, într-o localitate din județul Vrancea! De ziua veteranilor l-am cunoscut pe ultimul veteran de război din Bordești. Este vorba de sublocotenentul în retragere Avram Toader Constantin. Nea Costică, așa cum este cunoscut de localnici, a împlinit 100 de ani, devenind, astfel, cel mai batrân locuitor din zonă. A prins doua războaie și a supraviețuit miraculos luptelor la care a participat.

AVRAM TOADER CONSTANTIN, veteran de război “Stau singur de 25 de ani, de când mi-a murit soția. Copiii sunt la serviciu. Eu sunt singur, dar pot să mă mai mișc. Îs mulțumit sufletește datorită lui Dumnezeu, că are grijă de mine.”

Veteranul de război ne-a povestit de zilele lungi și grele din timpul războaielor și ne-a împartășit care este secretul unei vieți lungi.

AVRAM TOADER CONSTANTIN, veteran de război “Secretul e mare. Datorită și lui Dumnezeu, datorită și doctoriilor pe care le iau, datorită și hranei pe care o mănânc.”

Nea Costică este iubit și apreciat în localitatea sa de baștină. La împlinirea a 100 de ani, Toader Constantin Avram a fost desemnat cetățean de onoare al comunei Bordești.

IULIAN BAȘTUREA, președinte A.R.P.I.A. Focșani “La Muți Ani veteranul nostru de război, Avram Toader Constantin!”

FĂNEL IANCU, președinte Asociația ”Pro Vita” Bordești “Nea Costică, camarade Costică, veteran de război, minte sănătoasă, trup sănătos!”

ADRIAN GAVRILĂ, viceprimar, com. Bordești, jud. Vrancea “Din partea administrației publice locale a comunei Bordești, Nea Costică, îți urăm “La Mulți Ani!”.

Cu această ocazie îi urăm și noi un călduros “La Mulți Ani!” vrânceanului centenar.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Analize în plin război ( 25 Februarie 2022 )

  Conflictul dintre Ucraina și Rusia nu se va opri aici, consideră conf. univ. dr. Alba Popescu, specialistă în geopolitică și studii de securitate.

 • O biserică din județul Vrancea, mistuită de foc chiar în Vinerea Mare ( 1 Mai 2021 )

  Biserică făcută scrum, chiar în Vinerea Patimilor! O persoană a anunțat la serviciul unic de uregnță 112, ieri, în jurul orei 17:00, că biserica din satul Topești, județul Vrancea este în flăcări.

 • Gimnastele de aur, întâmpinate cu aplauze și flori, la revenirea în țară ( 22 Decembrie 2020 )

  Gimnastele de aur ale României au revenit în țară, încununate de laurii câștigați la Campionatele Europene de gimnastică artistică feminină de la Mersin din Turcia. Gimnastele Ana Bărbosu și Iulia Trestianu, legitimate...

 • Evaziune fiscală, în reciclarea deșeurilor auto ( 9 Iulie 2020 )

  Percheziții în județul Vrancea, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice! Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean...

 • Studiu privind consecințele apocaliptice ale unui război nuclear ( 26 Septembrie 2019 )

  Scenariu de coșmar! 90 de milioane de oameni ar cădea victime ale unui război nuclear între Statele Unite și Federația Rusă, doar în primele ore de la izbucnirea conflictului. Estimarea a fost făcută de cercetătorii de la Universitatea...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2