Date companie
 
 
 
 

Un veteran din Bordești, județul Vrancea, ajuns la vârsta centenarului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Mai 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vrancea, avram, razboi, cetatean, onoare, veteran, centenar, costica, bordesti
 

Centenarul veteranului, într-o localitate din județul Vrancea! De ziua veteranilor l-am cunoscut pe ultimul veteran de război din Bordești. Este vorba de sublocotenentul în retragere Avram Toader Constantin. Nea Costică, așa cum este cunoscut de localnici, a împlinit 100 de ani, devenind, astfel, cel mai batrân locuitor din zonă. A prins doua războaie și a supraviețuit miraculos luptelor la care a participat.

AVRAM TOADER CONSTANTIN, veteran de război “Stau singur de 25 de ani, de când mi-a murit soția. Copiii sunt la serviciu. Eu sunt singur, dar pot să mă mai mișc. Îs mulțumit sufletește datorită lui Dumnezeu, că are grijă de mine.”

Veteranul de război ne-a povestit de zilele lungi și grele din timpul războaielor și ne-a împartășit care este secretul unei vieți lungi.

AVRAM TOADER CONSTANTIN, veteran de război “Secretul e mare. Datorită și lui Dumnezeu, datorită și doctoriilor pe care le iau, datorită și hranei pe care o mănânc.”

Nea Costică este iubit și apreciat în localitatea sa de baștină. La împlinirea a 100 de ani, Toader Constantin Avram a fost desemnat cetățean de onoare al comunei Bordești.

IULIAN BAȘTUREA, președinte A.R.P.I.A. Focșani “La Muți Ani veteranul nostru de război, Avram Toader Constantin!”

FĂNEL IANCU, președinte Asociația ”Pro Vita” Bordești “Nea Costică, camarade Costică, veteran de război, minte sănătoasă, trup sănătos!”

ADRIAN GAVRILĂ, viceprimar, com. Bordești, jud. Vrancea “Din partea administrației publice locale a comunei Bordești, Nea Costică, îți urăm “La Mulți Ani!”.

Cu această ocazie îi urăm și noi un călduros “La Mulți Ani!” vrânceanului centenar.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Evaziune fiscală, în reciclarea deșeurilor auto ( 9 Iulie 2020 )

  Percheziții în județul Vrancea, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice! Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean...

 • Studiu privind consecințele apocaliptice ale unui război nuclear ( 26 Septembrie 2019 )

  Scenariu de coșmar! 90 de milioane de oameni ar cădea victime ale unui război nuclear între Statele Unite și Federația Rusă, doar în primele ore de la izbucnirea conflictului. Estimarea a fost făcută de cercetătorii de la Universitatea...

 • Fostul șef al Jandarmeriei din Satu Mare, amendat pentru apel abuziv la 112 ( 10 August 2019 )

  Un fost șef al Inspectoratului de Jandarmi Satu Mare a fost amendat pentru apelarea abuzivă a serviciului de urgență 112. Gheorghe Avram a anunțat că s-a pierdut într-o pădure de lângă Satu Mare și a cerut ajutor. În urma apelului, bărbatul...

 • Avram Iancu, în cursa pentru Cotroceni ( 8 August 2019 )

  Avram Iancu, bibliotecarul care a parcurs Dunărea înot, vrea să candideze la alegerile prezidențiale! Bărbatul din Petroșani și-a anunțat intenția de a candida ca independent pentru funcția de președinte al României într-o postare...

 • Bibliotecarul Avram Iancu, în frunte la maratonul de la Cercul Polar ( 9 Martie 2019 )

  Bibliotecarul Avram Iancu, în frunte la „6633 Arctic Ultra”, cel mai dur maraton din lume, desfășurat la Cercul Polar! Potrivit informațiior oferite de echipa care îl însoțește, Avram Iancu conduce cursa, alături de irlandezul Patrick O’Toole.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2