Date companie
 
 
 
 

Acțiune educativă, în care copiii au învățat regulile de igienă, de siguranță rutieră și de prim ajutor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : reguli, rutiera, siguranta, actiune, cercetasi, lupii, ageri, educativa, igiena
 

"Cu mâinile curate"! Nu este vorba celebrul film, ci de o acțune a cercetașilor din Ilfov și București, pentru implicare în viața civică a comunităților! Centrul Local "Lupii Ageri" Popești-Leordeni, în colaborare cu Apasisapun.ro, TORK, Centrul de Siguranță Auto Copii și I.S.U. Ilfov au organizat un eveniment la care au fost chemați să participe 200 de cercetași. Copiii s-au implicat cu mult entuziasm în activitățile educative concentrate pe învățarea regulilor de igienă personală și de siguranță rutieră, dar și în cursul practic de acordare a primului ajutor.

BIANCA ROTARU, reporter ”Acțiunea educativă face diferența dintre viață și moarte. Ce înseamnă să circuli în siguranță cu mașina părintilor, ce înseamna a călători în siguranță, ce activitați distractive putem avea în masină alaturi de părinți sunt doar câteva lucruri de baza la care toți copii ar trebui să aibă acces.”

OVIDIU CIUTESCU, șef Centrul Local, ”Lupii Ageri” Popești-Leordeni ”Copiii trebuie să învețe lucrurile astea, considerăm noi, pentru că sunt extrem de utile. În primul rând, dacă ești sănătos, poți să și gândești normal, poți să te și asiguri, ca să nu te implici în tot felul de alte probleme rutiere. Tocmai de aceea i-am adus pe cei de la I.S.U., tocmai de aceea i-am adus pe cei de la Poliția Rutieră din București, să vorbească cu copii, să le explice lucruri pe care altfel nu au de unde să le învețe.”

CLAUDIU COSTEA, inspector de poliție, Brigada Rutieră București ”Acest eveniment are scop, bineînțeles, preventiv și ne referim aici la îmbunătățirea siguranței ruriere. El este destinat, în primul rând, dispozitivelor de retenție și utilizarea corespunzătoare a acestora. Rolul nostru aici nu a fost de a prezenta sancțiunile sau măsurile care se expun de către polițiștii rutieri în cazul în care conducătotii auto nu respectă aceste reguli de circulație. Noi considerăm că rolul nostru trebuie să fie unul preventiv.”

MARIN BĂLȚOIU, pompier, I.S.U. București- Ilfov ”Astăzi vom face o demonstrație, pentru cei mici. Un accident rutier cu o mașină răsturnată și vrem să vadă și cei mici. În primul rând să îi stimulăm să poarte centura în scaunele în care ei foarte greu vor să își pună centurile când merg cu părinții în mașină. ”

ALICE DONA MITU, medic, expert siguranță auto copii ”Scopul este de a crește nivelul de educație în rândul copiilor, în ceea ce privește respectarea anumitor reguli, atât ca pasager în autovehicule, cât și ca pieton sau utilizator de alte mijloace de transport, biciclete, trotinete, astfel încât să ajungem să reducem incidența numărului de copii implicați în accidente mortale în România.”

VOX ”Am învățat cum să ne spălăm pe mâini și cum e igiena. Am învățat cum să trecem strada și cum să ne asigurăm.”

VOX ”Am învățat cum să trec strada pe la pietoni și ca să mă asigur, să ma învârt 360 de grade, să mă uit în spate mai ales dacă sunt pameni cu trotinete electrice. ”

După o asemenea zi plină, copiii se pot lăuda că au învățat numai lucruri folositoare. După o experiență care se dovedește utilă pentru copii, dar și pentru părinți, cercetașii spun că vor organiza în continuare astfel de acțiuni educative.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Road rage, la cote alarmante din cauza traficului de coșmar ( 26 Ianuarie 2020 )

  Road rage sau furia rutieră, o tulburare care se manifestă prin stres și ostilitate din cauza traficului, la cote alarmante, în România! Psihologii atrag atenția asupra faptului că numărul mare de mașini și orele petrecute...

 • Polițiștii de la Rutieră, dotați cu camere video ( 25 Ianuarie 2020 )

  Polițiștii însărcinați cu munca de teren vor avea tot timpul asupra lor camere video. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că s-au alocat peste 5 milioane de lei pentru achiziționarea a 9.000 de camere video...

 • Polițiștii de la Rutieră aflați în misiune vor avea camere video ( 23 Ianuarie 2020 )

  Polițiștii vor fi dotați cu camere video atunci când sunt în misiune! Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că vrea să achiziționeze dispozitive de înregistrare video pentru fiecare agent de la Poliția Rutieră. 

 • Aproape trei tone de droguri, scoase de pe piață, în primele 11 luni ale anului 2019 ( 4 Ianuarie 2020 )

  Aproape trei tone de droguri au fost scoase de pe piață de polițiști și procurori DIICOT. În primele 11 luni ale anului 2019 au fost destructurate 57 de grupuri de traficanți de stupefiante, potrivit Inspectoratul General al Poliției Române. 

 • Pădurea Cercetașilor din Popești-Leordeni, vandalizată ( 1 Aprilie 2019 )

  Pădurea Cercetașilor din Popești Leordeni, județul Ilfov, distrusă pentru a face loc gunoiului! Potrivit șefului Centrului Local “Lupii Ageri” Popești-Leordeni, Ovidiu Ciutescu, unul dintre inițiatorii proiectului „Plantăm fapte bune în Pădurea...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2