Date companie
 
 
 
 

Adrian Paunescu, omagiat in tara

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : craiova, targu, paunescu, durere, jiu, lumanari, flori
 

Trecerea in vesnicie a poetului Adrian Paunescu a provocat un urias val de durere, pentru pierderea sa, dar i-a indemnat pe oameni sa-si exprime recunostinta pentru opera extraordinara, pe care o lasa posteritatii. De asemenea, au fost exprimate regretele pentru disparitia omului Adrian Paunescu, despre care, cei care l-au cunoscut personal, au numai cuvinte de lauda. Poetul a fost omagiat, zilele acestea, în mai multe localități din tara. Craiova rămâne, insa, un loc special, pentru că este orașul pe care poetul l-a iubit cel mai mult. Adrian Paunescu a făcut liceul la Craiova si apoi s-a atașat de echipa de fotbal a orașului. Acum, cand marele lor prieten a trecut la cele vesnice, craiovenii au aprins lumanari si au depus flori, la altarele amenjate în fața clubului Universitatea și la Primărie.

VOX: "Nu l-am cunoscut personal, așa, dar l-am cunoscut la cenaclu, pe vremea mea, când vuia Craiova, când era campionatul mondial aici și când imnul acela tresălta."

VOX: "Toată muzica asta pe care a creat-o și a făcut-o pentru țară a fost o adevarată artă."

VOX: "L-am cunoscut și îl respect, e generația cu care am crescut și am îmbătrânit!"

Oltenii din Tg. Jiu s-au strâns în centrul orașului, unde au aprins lumânări și au ascultat inregistrari cu maestrul recitand, dar si cântece pe versurile sale.

AMBIANȚĂ (un copil aprinde o lumânare)

AMBIANȚĂ (pe un ecran - Păunescu; se aude recitatând)

VOX: "Păunescu a fost cel mai... bucuria noastră de a fi tineri."

VOX: "Era un conducător desăvârșit. Știa să-i motiveze pe cei de lângă el, membrii cenaclului. Știa să-i facă să creadă că suntem toți egali și avem o misiune de împlinit. Nu conta oboseala, drumul... Mi-aș dori ca ultim omagiu să-i cânt un ultim refren." (cântă)

În alte zone, poetul a fost omagiat și în moduri mai puțin obișnuite.

AMBIANȚĂ (intră un tren în gară, pe locomotivă e un afiș mare cu Păunescu)« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Polițistul din Târgu Jiu, în arest provizoriu ( 12 Ianuarie 2020 )

  Polițistul din Târgu Jiu, reținut pentru un dosar de furt în Germania, a fost plasat în arest provizoriu ăn țară, pentru 15 zile, până la traducerea mandatului european de arestare. Așa a decis Curtea de Apel Craiova.

 • O Dacia 1300, transformată într-o adevărată limuzină, de un elev ( 24 Decembrie 2019 )

  Bătrâna Dacie, transformată în limuzină! Un tânăr de 18 ani din Craiova a transformat mașina bunicilor săi într-o „bijuterie”, un autoturism care poate concura cu mașinile moderne de astăzi. Dacia 1300, veche...

 • Iohannis și Dăncilă, atacuri și replici ( 21 Septembrie 2019 )

  Președintele Klaus Iohannis, oltean pentru o zi! Prezent la Adunarea Regională a organizațiilor PNL, organizată la Craiova, șeful statului a susținut un discurs în care promisiunile pentru o Românie normală s-au împletit...

 • Candele și flori, la Caracal ( 3 August 2019 )

  „Putea fi copilul meu”. Acesta a fost mesajul oamenilor care au venit din toată țara la Caracal, pentru a aprinde o candelă. Pelerinii spun că sunt cutremurați de modul în care a murit Alexandra Măceșanu. 

 • O fetiță din Craiova, printre cei mai deștepți oameni din lume ( 7 Aprilie 2019 )

  Timeea Petrescu, o fetiță de 12 ani, originară din Craiova, printre cei mai deștepți oameni din lume! Timeea, care locuiește de la vârsta de 4 ani împreună cu părinții, la Londra, a fost acceptată de curând în organizația Mensa...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2