Date companie
 
 
 
 

Adrian Paunescu, omagiat in tara

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : craiova, targu, paunescu, durere, jiu, lumanari, flori
 

Trecerea in vesnicie a poetului Adrian Paunescu a provocat un urias val de durere, pentru pierderea sa, dar i-a indemnat pe oameni sa-si exprime recunostinta pentru opera extraordinara, pe care o lasa posteritatii. De asemenea, au fost exprimate regretele pentru disparitia omului Adrian Paunescu, despre care, cei care l-au cunoscut personal, au numai cuvinte de lauda. Poetul a fost omagiat, zilele acestea, în mai multe localități din tara. Craiova rămâne, insa, un loc special, pentru că este orașul pe care poetul l-a iubit cel mai mult. Adrian Paunescu a făcut liceul la Craiova si apoi s-a atașat de echipa de fotbal a orașului. Acum, cand marele lor prieten a trecut la cele vesnice, craiovenii au aprins lumanari si au depus flori, la altarele amenjate în fața clubului Universitatea și la Primărie.

VOX: "Nu l-am cunoscut personal, așa, dar l-am cunoscut la cenaclu, pe vremea mea, când vuia Craiova, când era campionatul mondial aici și când imnul acela tresălta."

VOX: "Toată muzica asta pe care a creat-o și a făcut-o pentru țară a fost o adevarată artă."

VOX: "L-am cunoscut și îl respect, e generația cu care am crescut și am îmbătrânit!"

Oltenii din Tg. Jiu s-au strâns în centrul orașului, unde au aprins lumânări și au ascultat inregistrari cu maestrul recitand, dar si cântece pe versurile sale.

AMBIANȚĂ (un copil aprinde o lumânare)

AMBIANȚĂ (pe un ecran - Păunescu; se aude recitatând)

VOX: "Păunescu a fost cel mai... bucuria noastră de a fi tineri."

VOX: "Era un conducător desăvârșit. Știa să-i motiveze pe cei de lângă el, membrii cenaclului. Știa să-i facă să creadă că suntem toți egali și avem o misiune de împlinit. Nu conta oboseala, drumul... Mi-aș dori ca ultim omagiu să-i cânt un ultim refren." (cântă)

În alte zone, poetul a fost omagiat și în moduri mai puțin obișnuite.

AMBIANȚĂ (intră un tren în gară, pe locomotivă e un afiș mare cu Păunescu)« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Angajații uzinelor Dacia și Ford, în șomaj tehnic ( 3 Iunie 2020 )

  Uzina Dacia trimite din nou angajați în șomaj tehnic. 1.100 de angajați ai uzinei din Mioveni intră în șomaj tehnic, până în 30 iunie. Conducerea unității economice a luat această decizie din cauza penuriei de comenzi.

 • Vânzătorii ambulanți nu țin cont de măsurile impuse de autorități ( 5 Aprilie 2020 )

  În plină pandemie de COVID-19, când autoritățile ne spun să stăm în casă și să respectăm restricțiile impuse prin ordonanțele militare, vânzătorii ambulanți își continuă activitatea nestingheriți, vânzând flori la semafor pe bulevardele din Capitală. 

 • Politicienii au împărțit flori doamnelor și domnișoarelor ( 8 Martie 2020 )

  Flori de toate culorile politice, pentru doamne! De 8 martie, politicienii au părăsit sălile de ședințe și au ieșit în parc să ofere flori și mărțișoare reprezentantelor sexului frumos. Tinerii din PMP, în frunte cu președintele organizației sector 6, Ștefan Florescu, au marcat Ziua Femeii, dăruind peste 2500 de flori doamnelor și domnișoarelor.

 • Polițistul din Târgu Jiu, în arest provizoriu ( 12 Ianuarie 2020 )

  Polițistul din Târgu Jiu, reținut pentru un dosar de furt în Germania, a fost plasat în arest provizoriu ăn țară, pentru 15 zile, până la traducerea mandatului european de arestare. Așa a decis Curtea de Apel Craiova.

 • O Dacia 1300, transformată într-o adevărată limuzină, de un elev ( 24 Decembrie 2019 )

  Bătrâna Dacie, transformată în limuzină! Un tânăr de 18 ani din Craiova a transformat mașina bunicilor săi într-o „bijuterie”, un autoturism care poate concura cu mașinile moderne de astăzi. Dacia 1300, veche...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2