Date companie
 
 
 
 

Adrian Paunescu, omagiat in tara

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : craiova, targu, paunescu, durere, jiu, lumanari, flori
 

Trecerea in vesnicie a poetului Adrian Paunescu a provocat un urias val de durere, pentru pierderea sa, dar i-a indemnat pe oameni sa-si exprime recunostinta pentru opera extraordinara, pe care o lasa posteritatii. De asemenea, au fost exprimate regretele pentru disparitia omului Adrian Paunescu, despre care, cei care l-au cunoscut personal, au numai cuvinte de lauda. Poetul a fost omagiat, zilele acestea, în mai multe localități din tara. Craiova rămâne, insa, un loc special, pentru că este orașul pe care poetul l-a iubit cel mai mult. Adrian Paunescu a făcut liceul la Craiova si apoi s-a atașat de echipa de fotbal a orașului. Acum, cand marele lor prieten a trecut la cele vesnice, craiovenii au aprins lumanari si au depus flori, la altarele amenjate în fața clubului Universitatea și la Primărie.

VOX: "Nu l-am cunoscut personal, așa, dar l-am cunoscut la cenaclu, pe vremea mea, când vuia Craiova, când era campionatul mondial aici și când imnul acela tresălta."

VOX: "Toată muzica asta pe care a creat-o și a făcut-o pentru țară a fost o adevarată artă."

VOX: "L-am cunoscut și îl respect, e generația cu care am crescut și am îmbătrânit!"

Oltenii din Tg. Jiu s-au strâns în centrul orașului, unde au aprins lumânări și au ascultat inregistrari cu maestrul recitand, dar si cântece pe versurile sale.

AMBIANȚĂ (un copil aprinde o lumânare)

AMBIANȚĂ (pe un ecran - Păunescu; se aude recitatând)

VOX: "Păunescu a fost cel mai... bucuria noastră de a fi tineri."

VOX: "Era un conducător desăvârșit. Știa să-i motiveze pe cei de lângă el, membrii cenaclului. Știa să-i facă să creadă că suntem toți egali și avem o misiune de împlinit. Nu conta oboseala, drumul... Mi-aș dori ca ultim omagiu să-i cânt un ultim refren." (cântă)

În alte zone, poetul a fost omagiat și în moduri mai puțin obișnuite.

AMBIANȚĂ (intră un tren în gară, pe locomotivă e un afiș mare cu Păunescu)« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Candele și flori, la Caracal ( 3 August 2019 )

  „Putea fi copilul meu”. Acesta a fost mesajul oamenilor care au venit din toată țara la Caracal, pentru a aprinde o candelă. Pelerinii spun că sunt cutremurați de modul în care a murit Alexandra Măceșanu. 

 • O fetiță din Craiova, printre cei mai deștepți oameni din lume ( 7 Aprilie 2019 )

  Timeea Petrescu, o fetiță de 12 ani, originară din Craiova, printre cei mai deștepți oameni din lume! Timeea, care locuiește de la vârsta de 4 ani împreună cu părinții, la Londra, a fost acceptată de curând în organizația Mensa...

 • Scandal în sala de operații a Spitalului Județean din Craiova ( 8 Martie 2019 )

  Scandal la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, după ce un medic concediat anul trecut pentru abateri disciplinare s-a întors la serviciu. Urologul Liviu Riza a intrat în blocul operator îmbrăcat în haine de stradă, chiar în timpul unei operații.

 • O femeie din Tg. Jiu, anchetată pentru crimă ( 9 Ianuarie 2019 )

  Caz șocant în Târgu Jiu! O femeie este suspectată că și-a bătut iubitul cu sălbătăcie, l-a omorât, iar mai apoi a incendiat locuința pentru a ascunde urmele. Înainte de incendiu, între cei doi a izbucnit o ceartă cumplită.

 • Busu, în stare gravă la Institutul ”C.C. Iliescu” ( 7 Noiembrie 2018 )

  Florin Busuioc, adus cu un elicopter SMURD, de la Craiova, la București, la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare "Prof.Dr. C.C. Iliescu" din București. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean din Craiova...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2