Date companie
 
 
 
 

Adrian Vasilescu: ``Leul nu este nici subevaluat, nici supraevaluat``

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : leu, subevaluat
 

Leul nu este subevaluat și nici supraevaluat! O spune consilierul guvernatorului BNR, Mugir Isărescu. La conferința "Anul Financiar Bancar 2013", Adrian Vasilescu a arătat că nivelul cursului de schimb este dat de mișcările venite de pe piața bancară.

ADRIAN VASILESCU, consilierul guvernatorului BNR: "Astăzi, când inflația crește de la 3 la 4%, dintr-o dată, toată presa ia foc: s-au scumpit toate, chiar președintele țării, din fața magazinului spune că au crescut preturile cu 15%. Nu știu cum o fi socotit, dar statistica parcă are altă opinie."

Declarația vine după ce omul de afaceri Ion Țiriac a declarat recent pentru un post de televiziune că moneda națională este supraevaluată, iar o depreciere semnificativă a leului ar putea avea loc chiar în acest an.

ADRIAN VASILESCU, consilierul guvernatorului BNR: "Vine domnul Țiriac și spune "leul este supraevaluat", este supraevaluat - nevoie mare și când o să se dezumfle, o să vedem ce inflație teribilă o să fie în piață. Si ce suferințe vor fi. (...) E foarte greu într-o economie de piață în care circulația e liberă că putem să vorbim de o monedă artificial conturată și că este supraevaluată."

Consilierul guvernatorului Mugur Isărescu a vorbit și despre investitorii străini veniți în țara noastră la începutul anului, care au cumpărat titluri de stat pe termen mediu. Un semn care arată că vor o relație de lungă durată cu România. La același seminar economic, Vasilescu a precizat că intervențiile Băncii Naționale pe piața valutară sunt de natură să tempereze anumite evoluții care nu corespund realităților economice.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Euro, în creștere semnificativă față de leul românesc ( 21 Februarie 2020 )

  Euro continuă să crească vertiginos. A ajuns la 4 lei și 80 de bani, pentru prima dată în istorie. Banca Națională a României a anunțat astăzi, un curs de referință de 4,8026 lei/euro, în creștere cu 0,4% față de ziua precedentă.

 • Perspective pentru cursul euro-leu ( 7 Februarie 2019 )

  În luna ianuarie, cursul euro a înregistrat creșteri record în raport cu leul! Moneda europeană a crescut treptat. Potrivit analiștilor economici, devalorizarea leului a fost cauzată de creșterea mare de importuri în luna decembrie, dar și de diferența mare dintre exporturi și importuri pe parcursul anului 2018.

 • Cursul leu/euro, motiv de dispută între PSD și BNR ( 26 Ianuarie 2019 )

  PSD cere Băncii Naționale Române să apere moneda națională! Solicitarea vine după ce cursul de referință stabilit, ieri, a fost de 4,76 de lei pentru un euro, ajungând, astfel, la un nou nivel record. Într-o postare pe pagina de facebook...

 • Reacții după declarația președintelui, în care a cerut demisia premierului ( 27 Aprilie 2018 )

  Reacții după declarația președintelui Klaus Iohannis, în care a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă! Politicieni, analiști politici și specialiști în drept constituțional au reacționat pro și contra fiecărui combatant...

 • Accidentul de munca de la rețeaua de termoficare, soldat cu doi morți ( 30 Ianuarie 2018 )

  A murit și al doilea muncitor opărit în canalul rețelei de termoficare de la Complexul Studențesc Leu din București. Doi muncitori lucrau, aseară, în subteran, la rețeaua de termoficare, când una dintre țevi s-a fisurat...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2