Date companie
 
 
 
 

Ajutor pentru bolnavii de diabet

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Septembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ambulante, diabet
 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat în ședința de Guvern, că modifică Programul Național de diabet zaharat derulat de Casa Națională de Asigurări, pentru ca pacienții insulino-dependenți să poată beneficia de sistemele moderne de monitorizare a glicemiei și de administrare a insulinei, decontate de Casa de Asigurări.

"Modificăm și completăm Programul Național de diabet zaharat derulat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, astfel încât să acordăm ajutor tuturor pacienților insulino-dependenți - dispozitive medicale moderne care să-i ajute să controleze mai bine diabetul, pentru administrarea insulinei și pentru monitorizarea glicemiei."

Un alt proiect aflat pe masa Guvernului este achiziționarea a peste 1200 de ambulanțe noi, dotate cu toate echipemantele necesare.

Suma pentru achiziționarea acestora este de 476 de milione de lei, a parte din aceasta provenind din fonduri europene nerambursabile, a anunțat premierul României.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Lupta împotriva diabetului ( 14 Noiembrie 2018 )

  Conform datelor furnizate de către Federația Internațională de Diabet, în fiecare an, peste patru milioane de persoane mor din cauza Diabetului Zaharat și zeci de milioane suferă de complicații care le amenință viața, precum: bolile cardio-vasculare, accident vascular cerebral, insuficiență renală, boli neurologice, orbire și amputare. 

 • 100 de ambulanțe, achiziționate de SABIF ( 21 Septembrie 2017 )

  Primăria Capitalei va cumpăra 100 de ambulanțe pentru Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, cu aproximativ 8,5 milioane de euro. Jumătate din bani, aproximativ 4,6 milioane de euro, vor proveni din dividendele pe care le are de încasat municipalitatea de la Apa Nova, potrivit primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. Proiectul de hotărâre privind lansarea achiziției va intra săptămâna viitoare în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

 • O femeie a murit așteptând ambulanța ( 12 Februarie 2016 )

  Anchetă la Vaslui, în cazul unei bătrâne care a murit în timp ce aștepta ambulanța! Femeia, în vârstă de 81 de ani, a decedat după 3 ore de așteptare. Potrivit rudelor, salvarea a apărut abia la o oră de la deces. Femeia, care suferea de diabet, a început să se simtă rau și rudele au sunat la 112. Oamenii spun că au apelat serviciul de urgență în jurul...

 • Circa 100 de nuntași, intoxicați cu mâncarea de pe masa de nuntă ( 7 Septembrie 2015 )

  De la petrecerea de nuntă, la spital! Aproape o suta de nuntași, dintre cei 600 care au participat la o nuntă, în localitatea Bistra, sunt internați în unitățile sanitare din județele Alba și Cluj. Oamenilor li s-a făcut rău după ce au consumat mâncarea pregătită pentru masa de nuntă. Patronul localului unde a fost organizată petrecerea s-a ales cu dosar penal.

 • Combaterea diabetului prin sport, la DiaEuro 2015 ( 15 Iulie 2015 )

  Și diabeticii fac sport și chiar sport de performanță! Dovadă, echipa națională de fotbal a persoanelor cu diabet a României își apără titlul de campioană europeană. Ciprian Palade, cel mai bun jucător spune că ține sub control diabetul și are o viață normală. Sportul este o condiție importantă pentru menținerea unei stări bune a organismului persoanei cu diabet.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2