Date companie
 
 
 
 

Alcoolicii ar putea fi obligati sa plateasca serviciile medicale de care beneficiaza

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Septembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : plati, stare de ebrietate, alcoolici, servicii medicale
 

Persoanele care sufera de alcoolism ar putea sa-si plateasca singure interventiile medicale. Directorii spitalelor se plâng ca interventiile la cazurile de alcoolici cazuti în strada îi costa prea mult în timp ce ei nu au bani nici pentru medicamentele si materialele sanitare uzuale. Lucrurile s-ar putea rezolva prin adoptarea unui proiect legislativ, care sa prevada ca alcoolicii sa-si plateasca interventia.

Batrân beat : "- Bunicu', te uiti dupa zgomot. Auzi? Asa. Acum aici. Sus peste cap da ochii. - Nu aud."

Medicii vasluieni spun ca, într-o singura zi, la Unitatea de Primiri Urgente sunt tratate în medie zece persoane în stare de ebrietate.

DANIEL UNGUREANU, medic SAJ Vaslui : "Cred ca jumatate din cazuri sunt legate de consumul de alcool ori de problemele psihice. Consumul de alcool poate genera nu numai cazut în strada în stare de ebrietate, poate sa fie si agresiune, violenta, bataie în baruri, în discoteci, în locuri publice."

Medicul Tudor Ciuhodaru, în calitate de deputat independent a depus un proiect legislativ care prevede ca alcoolicii sa plateasca îngrijirile medicale din propriile buzunare. Vasluienii au, însa, pareri împartite despre acest proiect.

"E bine; si în alte tari e asa. În Ungaria, de exemplu, l-o gasit beat în strada, l-o cazat o zi, doua, l-o adus la realitate si îi face nota de plata. Asa trebuie si la noi!"

"Si alcoolismul e o boala. Trebuie tratata. Trebuie sa avem grija de oameni, de ce sa-i imputi lui? Daca contribuie la stat sa plateasca statul. Daca nu contribuie, sa plateasca el."

Medicii de la Ambulanta spun ca, de multe ori, nu pot ajunge în cel mai scurt timp la pacienti în stare grava, pentru ca sunt pe teren si trateaza persoane în stare de ebrietate.

DANIEL UNGUREANU, medic SAJ Vaslui : "La cazut în strada, bineînteles se trimite ultimul echipaj considerând ca este un pacient grav si de multe ori nu se dovedeste a fi asa si se poate ca în timpul asta sa fie o alta socilicitare, cu adevarat grava, si atunci sa nu se temporizeze sau sa ajunga mai greu."

Potrivit newsin, tratamentul pentru dezalcoolizare costa între 200 si 500 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • A.N.A.F. vrea să recupereze plățile amânate din cauza pandemiei ( 17 August 2020 )

  A.N.A.F. vrea să recupereze banii de la firmele care au amânat plata obligațiilor fiscale, invocând pandemia. Măsurile de recuperare ar putea fi extinse și asupra persoanelor fizice. Deocamdată, Fiscul analizează...

 • Zeci de impozite și contribuții, achitate online ( 21 Mai 2020 )

  Românii vor putea achita zeci de impozite online, prin platforma ghiseul.ro, de la impozitul pe venituri, la contribuții, accize colectate și până la plata unor penalități. Acest lucru va fi posibil numai dacă sunt înregistrați...

 • Guvernul intenționează să reducă TVA și la alte alimente, pe modelul aplicat în panificație ( 5 Septembrie 2014 )

  Campania pentru prezidențiale e mană cerească pentru români! Încurajat de succesul reducerii TVA pe lanțul de panificație, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, să identifice "următoarea țintă" pentru aplicarea acestei măsuri fiscal -bugetare. După cetoamna trecută, cota TVA pentru pâine și produse de panificație a fost redusă de la 24% la 9%, patronatele din industria cărnii...

 • Angajații Aeroportului Cluj, la protest în fața Consiliului Județean ( 19 Iulie 2014 )

  Protest de amploare, în fața sediului Consiliului Județean din Cluj! Peste 200 de angajați ai Aeroportului Internațional "Avram Iancu" și membri ai Sindicatului Independent au protestat față de blocarea unui credit de 50 de milioane de lei de către instituția care coordonează administrația județului Cluj. Reprezentanții Sindicatului Independent cer deblocarea creditului care ar trebui să acopere plățile...

 • Procese colective pentru recuperarea plăților făcute la facturile umflate la energie electrică ( 13 Iunie 2014 )

  Facturile la consumul de energie umflate de furnizori pot fi atacate la instanță! O anchetă a Direcției Naționale Anticorupție scos la iveală faptul că populația plătește prețuri nejustificat de mari, pentru energia consumată. Asociația pentru Protecția Consumatorilor a anunțat că va deschide primele procese colective, pentru recuperarea banilor plătiți în plus de populație. Ancheta D.N.A. a dezvăluit că milioane de români...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2