Date companie
 
 
 
 

Alegerile locale vor fi comasate cu cele parlamentare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Septembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : alegeri locale, comasare, lege electorala
 

Alegerile locale vor fi comasate cu cele parlamentare și vor avea loc în noiembrie, 2012, susține secretarul general al PD-L, Ioan Oltean. Un alt lider democrat-liberal, Roberta Anastase, a anunțat și soluția pentru urgentarea comasării: angajarea răspunderii Guvernului pe legile electorale.

IOAN OLTEAN, secretar general al PD-L: "Noi, în acest moment, luãm în calcul comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, ceea ce înseamnã cã vom avea alegeri în noiembrie 2012. Sutã la sutã. (...) - Cum se descurcă electoratul cu cinci buletine de vot? - O să se descurce și cu șapte."

Uniunea Social Liberală respinge, însă, ideea mutării alegerilor locale în toamnă, odată cu cele parlamentare.

VICTOR PONTA, președinte PSD: "Nu pot sã facã alegeri în noiembrie pentru locale, deoarece expirã mandatele în iunie. (...) Trebuie sã schimbe legea, sã vedem legea."

Partidele din arcul guvernamental urmează să stabilească sistemul de vot ce va fi aplicat în urma comasării alegerilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Zeci de mii de români au votat cu urna mobilă ( 27 Septembrie 2020 )

  Alegătorii care nu s-au putut deplasa la sediul secției de votare, din cauza unor boli, invaliditate sau care se află internați în spital ori execută o pedeapsă privativă de libertate votează cu urna specială mobilă, în anumite condiții! 

 • Sătenii s-au grăbit să voteze, dis-de-dimineață ( 27 Septembrie 2020 )

  Așa cum îi stă bine fiecărui cetățean, sătenii din comuna Dragomirești-Vale s-au încolonat la intrarea în secția de votare încă de la primele ore ale dimineții. 

 • Zeci de parlamentari si fosti ministri isi incearca norocul la alegerile locale ( 24 Martie 2012 )

  Alegerile locale ii atrag pe parlamentarii români. Zeci de alesi si-au anuntat candidatura pentru sefia primariilor sau a consiliilor judetene din tara. Specialistii explica: alegerile locale aduc notorietate oricarui candidat. Altii, prefera sa dea scaunul invizibil din Parlament, pe unul influent, în localitatea natala.

 • Guvernul și-a asumat răspunderea pentru comasare alegerilor, în absența opoziției ( 15 Decembrie 2011 )

  Guvernul si-a angajat în plenul reunit al Parlamentului raspunderea pentru comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, dar si pentru noua lege de numire a judecatorilor la Curtea Supremă. Opozitia a boicotat sedinta si a depus o motiune de cenzura impotriva Guvernului. În cazul adoptării moțiunii, Executivul își pierde mandatul. Până acum, Guvernul condus de Emil Boc și-a angajat răspunderea în Parlament...

 • Guvernul isi asuma raspunderea pe comasarea alegerilor, Opozitia ameninta cu motiunea de cenzura ( 12 Decembrie 2011 )

  Guvernul își va angaja răspunderea pe comasarea alegerilor locale si parlamentare și promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casație și Justiție. Premierul Emil Boc a anunțat că asumareaa răspunderii Executivului va fi pusă în practică pe 15 decembrie. Proiectele au ajuns deja la Parlament. Pentru luna in care se vor desfășura cele două scrutine este vehiculată varianta noiembrie 2012.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2