Date companie
 
 
 
 

Anchetă pentru malpraxis în cazul medicului din Brașov, care a operat piciorul sănătos al unui copil

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Februarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : brasov, ancheta, malpraxis, copil, operat, picior, colegiul, medicilor, genunchi, sanatos
 

Colegiul Medicilor a deschis o anchetă în cazul chirurgului de la Spitalul de Pediatrie din Brașov, acuzat de malpraxis, după ce a operat genunchiul sănătos al unui copil în vârstă de șapte ani. Băiatul avea nevoie de o intervenție, pentru scoaterea unei tije de la piciorul stâng.

AMBIANȚĂ "Minorul Dorca Mihai, de 7 ani, prezintă, la nivelul genunchiului drept, o incizie chirugicală, nejustificată din punct de vedere medical. Apreciem că necesită 14-15 zile de îngrijiri medicale."

Imediat după operație, ortopedul și-a recunoscut greșeala în fața părinților copilului.

OVIDIU DORCA, tatăl copilului "A venit la salon medicul și i-a spus, foarte indiferent: ”am făcut o gafă”. Zice: ”l-am tăiat la piciorul sănătos, pentru că așa mi-a fost pregătit”! Acum, Doamne ferește, dacă era dat cu tinctură la gât, îi tăia gâtul?"

MARCEL ALBEAN, purtător de cuvânt, Spitalul de Pediatrie Brașov "Copilul nu are nicio consecință, după această incizie. E doar o cicatrice. După două-trei luni, dispare complet. A fost o greșeală, că nu e corect să faci incizie."

După ce și-a dat seama de greșeală, medicul a intervenit și la piciorul stâng. Părinții au sesizat, însă, Colegiul Medicilor din Brașov.

GABRIEL MORAR, președinte, Colegiul Medicilor Brașov "Acțiunea de cercetare este în curs. Probabil, în 2 săptămâni vom avea răspunsul comisiei de disciplină."

Dacă va fi găsit vinovat, medicul riscă sancțiuni, de la avertisment, până la ridicarea dreptului de liberă practică.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2