Date companie
 
 
 
 

Aparatura de sute de mii de euro zace nefolosita intr-un spital din Vrancea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Octombrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vrancea, spital, odobesti, aparatura
 

Aparaturã de sute de mii de euro, nefolositã de câteva luni într-un spital din Vrancea! Înainte sã fie închisã de Ministerul Sãnãtãtii, unitatea medicalã din Odobesti a fost dotatã cu aparaturã performantã. Dupã modelul spitalului de la Codlea, din judetul Brasov, autoritãtile locale din Odobesti, asteaptã redeschiderea spitalului orãsenesc. Unitatea a fost închisã la 1 aprilie, iar de atunci, clãdirile abia renovate si aparatura medicalã au intrat în conservare în speranta unei decizii favorabile.

DANIEL NICOLAS, primar, Odobesti, jud. Vrancea "Am atacat în instantã decizia de închidere a spitalului din Odobesti. Unitatea spitaliceascã de la noi deserveste nu numai cetãtenii din Odobesti, ci si Valea Milcovului. Bugetul Primãriei a demonstrat cã poate sustine cheltuielile de functionare."

În ultimii trei ani, spitalul beneficiase de investitii importante în aparaturã medicalã. Numai în dotarea laboratoarelor au fost investiti 200.000 de euro.

vox "-Ati lucrat la spital? -Da, cinci ani. Acum sunt în somaj, ne descurcãm foarte greu, spitalul a fost sprijinul nostru. Nimeni nu e multumit de ceea ce s-a întâmplat."

Spitalul deservea circa 35.000 de oameni din mai multe localitãti din judet.

VOX "N-avem unde sã ne internãm de exemplu, tensiune ceva nu avem unde sã ne luãm. Sã ne ducem pânã la Focsani, murim pânã la Focsani."

VOX "S-a desfiintat, foarte rãu au fãcut, trebuie sã mergem la Focsani si este foarte greu."

Actiunea în instantã a Primãriei Odobesti are ca termen 28 noiembrie. În cazul unei hotãrâri favorabile, autoritãtile locale vor redeschide spitalul, iar angajãrile se vor face prin concurs.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2