Date companie
 
 
 
 

Aplicația, criticată pentru că nu a anunțat tornada din Călărași

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Mai 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Raed Arafat, Ro Alert
 

Sistemul RO Alert este criticat dupa tornada de acum 2 zilei! Aplicația implementată de către Departamentul pentru Situații de Urgență a fost aspru criticată de cetățeni în ultimele zile. Oamenii au fost nemulțumiți de faptul că sistemul nu i-a avertizat cu privire la tornada puternică ce a avut loc în județul Călărași. Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, însă, că RO Alert nu este un sistem care depistează singur fenomenele meteorologice. Departamentul pentru Situații de Urgență trebuie să fie sesizat de către Administrația Națională de Meteorologie în legătură cu producerea unui fenomen ce poate pune în pericol viața populației, iar mai apoi dispeceratul instituției va emite alerta RO Alert către cetățeni.

Raed Arafat a mai atras atenția că multe persoane sunt, în general, deranjate de atenționările pe care le primesc pe telefonul mobil. Șeful DGU a mai adăugat că singura situație în care a existat o colaborare bună între sistemul RO Alert și populația României a fost la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, când Municipiul București a fost răvășit de o ploaie înghețată. Atunci, linia de urgență 112 a fost blocată din cauza numărului mare al oamenilor care sunau și reclamau copacii doborâți. Departamentul pentru Situații de Urgență a trimis, atunci, un mesaj către populație în care a cerut ca cetățenii să nu mai folosească linia de urgență decât în cazul existenței unor victime, iar numărul apelurilor a scăzut considerabil.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Raed Arafat s-a vaccinat anti-Covid-19 ( 11 Ianuarie 2021 )

  Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență s-a vaccinat anti-COVID! Raed Arafat a mers la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” din Capitală.

 • Manifestari de protest, pentru sustinerea lui Raed Arafat ( 14 Ianuarie 2012 )

  Continua seria protestelor pentru sustinerea lui Raed Arafat. Manifestatii de amploare au avut loc atat in Capitala, cat si in mai multe orase din tara unde oamenii au dorit sa-si exprime solidaritatea fata de fondatorul SMURD. La Timisoara, Brasov, Sibiu, Oradea, Braila si Târgoviste, oamenii au cerut dreptate pentru sanatate. La Brasov, 400 de oameni veniti la miting s-au îmbrâncit cu jandarmii care au încercat sa le blochez drumul spre Prefectura.

 • Manifestarile pentru Arafat, in atentia politicienilor ( 14 Ianuarie 2012 )

  PNL sustine actiunile celor care au iesit în strada pentru Raed Arafat. Presedintele liberalilor, Crin Antonescu critica aspru situatia din sanatate si spune ca solicita colegilor din USD, presedintelui si Guvernului sa se aseze la masa discutiilor pentru stabilirea de alegeri anticipate.

 • Manifestații de amploare, la Târgu Mureș, pentru susținerea lui Raed Arafat ( 13 Ianuarie 2012 )

  Oamenii s-au strâns în centrul municipiului Târgu Mureș, acolo unde au aprins lumânări și au afișat pancarte pe care scria "Solidari cu SMURD" și "Raed Arafat, suntem alături de tine!". Protestatarii au strigat împotriva șefului statului.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2