Date companie
 
 
 
 

Aproximativ 200.000 de români au intrat în țară în ultimele 24 de ore

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Decembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vama, cozi
 

Cozi de câțiva kilometri în vămi. Românii din străinătate se întorc să își facă sărbătorile acasă. Ei trebuie însă să se înarmeze cu răbdare, pentru că la vamă au de așteptat ore în șir. Din cauza verificărilor amănunțite pe care le fac polițiștii de frontieră pentru a se asigura că nu trece niciun migrant ilegal, unii șoferi au cedat nervos.

AMBIANȚĂ claxoane la coadă

VOX șofer: "Cinci ore, s-a blocat aici vama."

VOX șoferiță: "De vreo patru ore."

În doar 24 de ore, în țară au revenit aproximativ 200.000 de români. Ei au stat la cozi intermabile pentru a li se verifica documentele.

VOX șofer: "Stau de două ore și jumătate cu copiii în mașină ca să-mi controleze actele."

AMBIANȚĂ: "Și o femeie însărcinată. E gravidă."

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au fost deschise zece benzi pentru autoturisme pe sensul de intrare și două pentru autocare, lucrându-se la capacitate maximă. Deși personalul a fost suplimentat, autoritățile fac față cu greu valului de români care se întorc acasă de sărbători.

AMBIANȚĂ: "Aici sunt. Cam de două ore stăm."

AMBIANȚĂ: "Cam 30 trebuie să fie pentru că în spate tir-uri se bagă pe contrasens. Nu-mi pot imagine ce-i în spate. Noi am fost acolo, acum sunt vreo 40 sigur."

Anul trecut, în luna decembrie, prin punctele de frontiera au trecut trei milioane de oameni. Jumătate dintre ei au ajuns în țara prin punctele de la graniță cu Ungaria.

AMBIANȚĂ claxoane la coadă

Potrivit polițiștilor de frontieră, aglomerația pe sensul de intrare în țară se va menține și în următoarele zile, până înainte de Crăciun. Ei recomandă folosirea altor puncte de intrare în țară, mai puțin aglomerate, precum Turnu, Vărșand, Salonta sau Borș.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Plan de eliminarea a cozilor de la Fisc, cu ajutorul unui click ( 22 Decembrie 2019 )

  Cozile de la ghișeele Fiscului, eliminate cu ajutorul unui simplu click pe dispozitivele mobile! Ministrul Finanțelor Florin Cîțu dezvăluie un astfel de plan, într-o postare pe Facebook. Se urmărește, astfel, modernizarea...

 • Greenpeace susține că se fac defrișări ilegale, în Bucovina ( 8 August 2019 )

  Dezastru în pădurile românești! Potrivit estimărilor făcute de voluntarii de la Greenpeace, România pierde trei hectare de pădure pe oră, iar Bucovina a devenit următoarea țintă a defrișărilor ilegale. Imaginile surprinse de reprezentanții...

 • Incendiu la un azil de bătrâni ( 8 Ianuarie 2019 )

  Incendiu la un azil de bătrâni din localitatea Vama, județul Suceava. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție pentru stingerea focului care a cuprins acoperișul clădirii în care se aflau circa 60 de bătrâni și câțiva angajați ai azilului.

 • Românii au luat cu asalt direcțiile de taxe și impozite din prima zi lucrătoare ( 3 Ianuarie 2019 )

  Cozi mari pentru plata taxelor! Prima zi lucrătoare din 2019 a început cu aglomerație la Direcțiile de Taxe și Impozite Locale, dar și la Administrațiile Financiare din toată țara. Oamenii au făcut cozi încă de dimineață pentru a-și plăti dările către stat.

 • Tensiuni diplomatice între București și Chișinău, după blocarea Marșului Unirii la Vama Albița ( 29 August 2018 )

  Ministerul Afacerilor Externe i-a cerut explicații ambasadorului Republicii Moldova la București, cu privire la motivele pentru care participanților la Marșului Unirii nu li s-a permis, începând de luni, trecerea frontierei la Vama Albița.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2