Date companie
 
 
 
 

Asistații sociali din Ploiești nu vor să muncească! Preferă să moară de foame

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Mai 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : hrana, asistati sociali
 

Munca, mai grea ca foamea! 800 de oameni din Ploiești au renunțat la rația lunară, după ce s-a condiționat hrana de la cantina de ajutor social de un număr de ore de muncă în folosul comunității. Mai mult de jumatate dintre ei nu au dorit să munceasca 5 zile pe lună.

DAN DINU, director, A.S.S.C. Ploiești
"Am constatat că de la începutul anului 2016 și până în prezent numărul de asistați social la acest centru a scăzut de la 1150 la 382 de persoane. "

Pentru rația de hrană în valoare de 360 de lei pe lună, o persoană din familia care primește ajutorul trebuie să presteze doar 5 zile de muncă pe lună.

AMELIA MIHAI, șef, Cantină de Ajutor Social
"Pentru mâine au pulpa de vită congelată 1kg, ciolan de porc afumat, legume congelate, mazare și spanac, lapte, orez, compot, conservă de pește, cașcaval și o prăjitură magura. Primesc un pachet o dată pe săptămână. Trebuie să valoreze 84 de lei.

Acesta nu este singurul ajutor pentru asistați.

VOX: "Pe perioada de iarnă beneficiarii de ajutor social respectiv din noiembrie până în martie inclusiv nu plătesc energia termică, dacă locuința este încalzită cu lemne primesc suma de 58lei/luna, beneficiază anual de ajutoarele europene, pachetul ajungând la o valoare între 150 și 170 de lei. Asigurarea medicală este plătită tot de stat pentru toți membrii familiei. Statul suportă de asemenea si asigurarea pentru locuință."

 ALEXANDRA GEORGESCU, reporter

"Pentru hrană și bani, dar și pentru celelalte avantaje, asistații sociali își puteau alege atât zilele, cât si perioada din zi în care doreau să muncească. Cei mai mulți se eschivează însă și susțin că suferă de diverse boli care nu le permit să facă niciun fel de efort."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Berzele, dar și alte păsări migratoare, în pericol din cauza iernii ( 23 Martie 2018 )

  Valul de frig și ninsori lovește păsările migratoare întoarse din țările calde. Berzele sunt printre cele mai greu încercate. Ele suferă din cauza temperaturilor scăzute și a stratului de zăpadă, care le împiedică...

 • Atelier de Inserție Socială a oamenilor străzii, inaugurat la București ( 6 Februarie 2015 )

  Sprijin pentru persoanele defavorizate! Asociația Samusocial din România a inaugurat Atelierul de Inserție Socială, proiect care își propune să amelioreze șansele de reinserție socială a oamenilor defavorizați. Mai exact, oamenilor străzii li se asigură consiliere psihologică și pregătire pentru program de muncă în diverse domenii de activitate.

 • Urșii și porcii mistreți, în vizită în gospodăriile oamenilor ( 3 Octombrie 2014 )

  Urșii au început să-și facă apariția, în stațiunea Băile Tușnad, din Harghita! În căutarea hranei, animalele devin din ce în ce mai îndrăznețe, fără a ține cont că e zi sau seară. Intră chiar în gospodăriile oamenilor, fără teamă, fiind obișnuite cu aceștia.

 • Anchetă în cazul unei fete din Suceava, care cântărește, la 19 ani, doar 17 kg ( 13 Decembrie 2013 )

  Inspectorii Direcției pentru Protecția Copilului din Suceava au declanșat o anchetă în cazul tinerei, care, la vârsta de 18 ani, cântărește doar 17 kilograme. După externarea din spital, aceasta ar putea fi instituționalizată. Tânăra arată ca un copil de 6 ani și vorbește ca unul de 3! A fost hrănită de mamă numai cu lapte și apă îndulcită cu zahăr. Doar o minune a făcut ca fata să fie încă în viață.

 • Grindina a distrus aproape toate culturile dintr-un sat dâmbovițean ( 4 Iunie 2013 )

  Grindina a făcut ravagii! Ploaia torențială însoțită de grundină, a făcut ravagii, luni-seară, pe raza unei comune din județul Dâmbovița. În doar jumătate de oră, culturile agricole și grãdinile oamenilor au fost acoperite cu bucăți de gheață, spre disperarea localnicilor. Oamenii din Mãrcești se tem cã la toamnã nu vor mai avea ce sã recolteze de pe câmp și le vor rămâne animalele flămânde.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Miercuri, 23 Mai. 2018

1 USD = 3.9502 RON
0.0403
1 EUR = 4.6292 RON
0.0067
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2