Date companie
 
 
 
 

Atenție, sună alarma!

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Aprilie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : simulare, alarma
 

Mii de sirene de alarmă vor suna săptămâna viitoare, în toată țara! Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va testa și verifica echipamentele din componența sistemului de avertizare în caz de dezastru. De marți până vineri, locuitorii Capitalei și cei din județele țării vor auzi sirenele în intervalul orar 10.00-15.00. Vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației existente la nivelul comunităților. 
Semnalul de alarmare sunt diferite, în funcție de pericol: iminența unui dezastru, atac aerian sau înștiințare privind produse biologice sau radiologice”. 

Alarma pentru dezastru transmite 5 sunete, cu o pauză de 10 secunde între ele. În cazul unui atac aerian, sirenele vor suna de 3 ori, preț de 32 de secunde. Sunetul va fi extrem de puternic, asemănător cu zgomotul făcut la decolare de un avion. În cadrul exercițiului vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație. IGSU le recomandă cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările inspectoratelor pentru situații de urgență. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIȚIU”. La nivel național, există peste 7.700 sirene de alarmă, care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situații de protecție civilă, modul de acționare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cel mai mare exercițiu medical din istoria NATO a început la București ( 9 Aprilie 2019 )

  Cel mai mare exercițiu medical din istoria NATO se desfasoara în București. 300 de pompieri, medici, paramedici, asistenți și voluntari din 39 de state membre și partenere simulează intervenția în cazul unui conflict militar care afectează orașul. 

 • Exercițiu de simulare a unui atac terorist în avion, organizat de S.R.I. ( 29 August 2018 )

  Exercițiu de testare a capacității de răspuns la o criză teroristă apărută la bordul unei aeronave aflate în zbor, organizat de Serviciul Român de Informații. S-a simulat un atac terorist într-un avion aflat în zbor și neutralizarea...

 • Pompierii au pregătit un exercițiu inedit pentru orădeni ( 4 Mai 2018 )

  Simulare inedită pentru orădeni. La inițiativa Asociației Studenților Mediciniști din Oradea, echipaje de pompieri militari și echipaje medicale SMURD au prezentat un exercițiu complex de descarcerare și prim ajutor în fața a zeci de oameni.

 • Calcule cu virgulă la Ministerul Educației ( 4 Martie 2018 )

  Copiii de clasa a VIII-a se pregătesc de simularea probei de Limba română pentru Evaluarea Națională. E drept, elevii din foarte multe județe și Municipiul București au pus burta pe carte de acasă săptămâna aceasta, pentru că din cauza vremii școlile au fost închise în mai multe zone din România. 

 • FSLI: În 1.100 de școli va fi boicotată simularea examenului de evaluare națională ( 4 Martie 2018 )

  Cadrele didactice, membre de sindicat din 1.100 de unități de învățământ, au optat să boicoteze simularea examenului de evaluare națională, care are loc în perioada 5-7 martie! Anunțul a fost făcut de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2