Date companie
 
 
 
 

Avalansa de vizitatori, in weekend, la redeschiderea Muzeului "Grigore Antipa"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Septembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : muzeul, antipa, vizitatori, exponate
 

Redeschiderea Muzeului de Istorie Naturalã "Grigore Antipa" a atras, in weekend, o multime de vizitatori. Sambata si duminica s-au format cozi uriase la intrarea in muzeu.

AMBIANTA "-De la ce orã ati venit? -De la ora 9! Am venit cu copilul. Am vãzut cã s-a deschis si curiozitatea!"

AMBIANTA "-În cât timp credeti cã reusiti sã intrati? -În douã ore, la ce vãd aici. Sper sã meargã totusi mai repede!"

AMBIANTA "-Uite ce os mare! -Dar mami, cum se numesc? -Fosile. -Fosile, iubita mea! Bravo!!"

AMBIANTA"-Pestera ti-a plãcut? -Da. -Întreabã dacã i-a fost fricã în ea. -ti-a fost fricã acolo? -Asa si-asa. Nu prea mi-a fost!"

AMBIANTA "Meritã si pentru cei mari si pentru cei mici."

Lucrarile de renovare au schimbat radical muzeul Antipa. Circuitul muzeal a fost refacut in totalitate, exponatele regrupate, iar modul de expunere este dupa un concept nou-nout. In muzeu sint circa 2.000 de exponate, dintre care 37 sint exemplare noi, primite anul acesta. Cele mai spectaculoase sunt ursul alb, foca, oaia canadiana, vulpea polara si un cap de elefant apartinind unui exemplar de 75 de ani. Printre noutatile muzeului se numara si o diorama de 17 m lungime, o pestera artificiala de 20 m lungime si cea mai mare proiectie digitala a unei ploi din savana. Muzeul are cinci sali in care se vor proiecta documentare, 66 de infotouch-uri, proiectii 3D, plasme si sisteme interactive de prezentare a exponatelor. Noua organizare a muzeului prevede spatii destinate interactivitatii, sali multimedia si compartimente amenajate ca laboratoare, in care vizitatorii vor putea face sau asista la experimente stiintifice, demonstratii si lucrari de laborator. Lucrarile de renovare au costat aproximativ 14 milioane de euro, fonduri provenite de la Ministerul Culturii si din finantari europene.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2