Date companie
 
 
 
 

Bani pentru servicii gratuite la medicul de familie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : plata, medici
 

Cursă contracronometru la cabinetele medicilor de familie. Tot mai multe persoane se prezintă la cabinete pentru a beneficia de consultații gratuite, în condițiile în care, de luna viitoare, bolnavii vor fi puși la plată. Mai exact, zilnic, doar primii 20 de pacienți care se prezintă la cabinet vor putea primi ajutor, gratuit, din partea medicilor. Cei care vor de­pãși acest numãr vor trebui sã achite consultația din buzunarul lor.

VOX: Înseamnă că murim cu zile. Mai ales că avem o pensie așa de mică, e rău de tot pentru noi, pensionarii.

Oamenii sunt speriați că vor fi nevoiți să scoată 30 de lei din buzunar pentru o consultație sau să vină cu noaptea în cap la cabinet ca să fie siguri că sunt printre primii.

VOX: Dacă am avea cu ce, am plăti. Dar avem cu ce? Asta nu se întreabă toată lumea. Este foarte greu, mai ales dacă ești pensionar, să te duci să plătești. Și dacã ajungi la ușă să începi să te răscolești prin buzunare. Eu nu cred că este o situație grozavă.

Mai grav este că, chiar dacă achită consultația, pacienții tot nu vor mai primi rețete și nici bilete de trimitere. Așa prevede noul contract cadru dintre medicii de familie și Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Și medicii sunt nemulțumiți de noile reguli.

RODICA TÃNÃSESCU, medic de familie: "Vom convinge Casa că acest lucru este imoral și ilegal. Pentru că pacientul este asigurat, dacă-și plătește asigurarea, 24 de ore din 24. Chiar dacă este neprogramat, el trebuie sã-și primeascã rețeta.

Noul contract-cadru ar urma sã intre în vigoare de la 1 aprilie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Greșeli în lanț ale medicilor, în cazul pacientei arse, la Spitalul Floreasca ( 7 Ianuarie 2020 )

  Ministrul Sănătății, Victor Costache, a prezentat concluziile raportului Corpului de Control, în cazul pacientei de 66 de ani, care a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Floreasca. În urma verificărilor au fost constatate...

 • Anchetă la Spitalul Floreasca ( 6 Ianuarie 2020 )

  Verificări, sancțiuni și revoltă, la Spitalul Floreasca! Incidentul, în urma căruia o pacientă în vârstă de 66 de ani a suferit arsuri pe masa de operație, decedând ulterior, este o urmare a unor erori umane comise de echipa...

 • Povestea românului Răzvan Popa, specialist în logistică la Médecins Sans Frontières ( 30 Noiembrie 2019 )

  Medicina se face și cu sufletul! O spun cadrele medicale, dar și angajații auxialiari implicați în misiunile umanitare ale organizației Médecins Sans Frontières, cunoscută și sub numele de Medicii fără Frontiere, desfășurate...

 • Caz confirmat de îmbolnăvire provocată de West Nile, la Galați ( 19 Iulie 2019 )

  A fost confirmata prima infecție cu virusul West Nile din acest sezon, în cazul unui bărbat din Galați. Specialiștii Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile recomandă populației să evite expunerea la țânțari.

 • Circa 300 de persoane au necesitat îngrijiri medicale la Neversea ( 5 Iulie 2019 )

  Bilanț nefast după prima noapte de distracție! Peste 200 de adulți și 75 de minori prezenți pe litoral, la festivalul Neversea, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceștia s-au prezentat la punctele de prim ajutor amplasate pe plajă, cu diferite afecțiuni. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2