Date companie
 
 
 
 

Băsescu: "Aș fi bucuros să susțin o femeie la Președinție sau ca prim-ministru"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : natalitate, traian basescu
 

Traian Băsescu ridică ștacheta viitoarelor alegeri prezidențiale! Președintele țării a declarat în cadrul unei dezbateri despre rolul femeilor în politică că se apropie și în România momentul candidaturii unei femei pentru scaunul de la Cotroceni. Mai mult, șeful statului a precizat că "ar fi bucuros" să susțină o femeie la Președinție sau cel puțin ca premier.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României: "Cred că femeile sunt un câștig pentru politica. (...) dacă privim în sondaje deja apar niste femei care au o vechime în politică și sunt în primii 20 de oameni politici din România. Eu aș fi bucuros să sprijin o femeie la prezidentiale sau pentru prim ministru. (...) Au atras mai mult presa femeile elegante, îngrijite, care arată bine și care au și o pregătire."

La întâlnirea cu femeile de afaceri, președintele Traian Băsescu a precizat de asemenea că marea problemă a României nu este imigrația economică, ci natalitatea.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României: "N-aș vrea să vă spun cât am muncit cu fetele mele. Măi fetelor, faceți un copil, că e o chestiune patriotică. (...) Cu asta mică am reușit până la urmă, cu asta mare nu reușesc!"

Potrivit președintelui, în ritmul actual de scădere demografică, România va avea în 2030 doar 15 milioane de locuitori.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Traian Băsescu a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei ( 11 August 2020 )

  Lupta pentru fotoliul de primar al Capitalei se întețește! Dacă până acum își anunțaseră candidatura Gabriela Firea, Nicușor Dan și Călin Popescu Tăriceanu, a venit și rândul lui Traian Băsescu să intre în cursă.

 • Băsescu vrea legalizarea prostituției, Turcescu și Ivan se opun ( 23 August 2019 )

  Ideea legalizării prostituției naște noi controverse! Fostul președinte Traian Băsescu a susținut la un post de televiziune legalizarea prostituției, pentru diminuarea fenomenului de trafic de persoane. 

 • Inițiativă legislativă pentru creșterea natalității ( 8 Mai 2019 )

  Inițiativă legislativă pentru creșterea natalității, în România! Potrivit expunerii de motive, practica alăptării este considerată încă, deficitară în țara noastră. Potrivit estimărilor, doar 20 la sută dintre mame își alăptează copiii...

 • Femeile din Gorj primesc ajutoare financiare pentru primul copil ( 6 Februarie 2019 )

  Femeile din județul Gorj, încurajate să devină mame! Primarul orașului Rovinari a descoperit o modalitate prin care să rezolve problema natalității scăzute din zonă. Astfel, femeile primesc suma de 1.500 de lei pentru nașterea primului copil, respectiv 1.000 de lei pentru al doilea. 

 • Declinul demografic, reflectat de ultimele date statistice ( 10 Iulie 2018 )

  Românii, din ce în ce mai puțini! Declinul demografic s-a accentuat în mai, când s-au pierdut peste 5.500 de locuitori, cu peste 63% mai mulți, față de aceeași lună a anului trecut. Situația a fost generată în special de o scădere...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2