Date companie
 
 
 
 

Berzele de la Schitu Golești se înmulțesc

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Aprilie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cuib, berze
 

Berzele vedete de la Schitu Golești din Arges se înmulțesc! După ce au fost gonite prin ordin ministerial, ele și-au făcut un alt cuib, iar acum vor face pui. Barza clocește cât e ziua de lungă ouăle și privește de la înălțimea noului cuib teritoriul câștigat. Localnicii se bucura și spun că nimeni nu le va mai goni pe berze din cuibul lor.

AMBIANȚĂ (FLUIERA ȘI BARZA RIDICĂ GÂTUL)

De câteva zile, Cornelia și Corneliu, cum le-au numit localnicii pe cele două berze au mare grija de cuibul lor. Cel mai fericit este proprietarul casei lângă care barza și-a făcut noul cuib.

IRINEL RĂDOIU, localnic: "E aducatoare de noroc și e mare păcat când e înlăturată."

AMBIANȚĂ: "-De când e acolo? -Demult. -Au venit să facă ouă. -Adică clocesc. -Da. -Ție îți plac berzele? -Da."

Berzele de la Schitu Golești au devenit celebre după ce cuibul le-a fost mutat, cu mare tam-tam, la 600 de metri distanță. Un localnic supărat pe galagia și mizeria pe care o făceau păsarile a obținut chiar un ordin ministerial pentru distrugerea cuibului. Localnicii au fost atunci tare supărați.

VOX: "Părerea mea nu e bine."

VOX: "Nu există motiv întemeiat ca sa strici un cuib de barză. Un cuib de barză nu se schimbă niciodată."

Acum, localnicii sunt tare mândri de vedetele comunei. Un tânar chiar le-a filmat cu drona apoi a postat imaginile pe internet.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Berzele, dar și alte păsări migratoare, în pericol din cauza iernii ( 23 Martie 2018 )

  Valul de frig și ninsori lovește păsările migratoare întoarse din țările calde. Berzele sunt printre cele mai greu încercate. Ele suferă din cauza temperaturilor scăzute și a stratului de zăpadă, care le împiedică...

 • Un bărbat aflat la cosit a fost omorât de bondari ( 10 Iulie 2015 )

  Moarte cumplită pentru un bărbat din județul Gorj! Omul, în vârstă de 63 de ani, din Polovragi, era la cosit când, din greșeală, a lovit cuibul unor bondari. Insectele au tăbărât pe el și l-au înțepat până l-au doborât la pământ. Bătrânul a intrat imediat în șoc anafilactic. Bătrânul era însoțit la coasă de un nepot și acesta este cel care a sunat la 112 și a cerut ajutor.

 • Berzele lăsate fără cuib prin ordin ministerial s-au întors și și-au făcut alt cuib ( 25 Martie 2015 )

  Berzele lăsate fără cuib prin ordin ministerial s-au întors și au făcut alt cuib. Spiritele s-au calmat într-o comună din județul Argeș, unde oamenii au fost pe punctul să se ia la bătaie din cauza unui cuib de barză. Acum, păsările și-au găsit în sfârșit locul: un alt stâlp, la mică distanță de cel pe care se aflase vechiul cuib.  O săptămână întreagă au încercat să-și refacă berzele cuibul, pe stâlpul de pe care au fost gonite.

 • Cuibul de barză din Schitu Golești, mutat prin ordin de ministru ( 15 Martie 2015 )

  Barza din comuna Schitu Golești, județul Argeș, și-a schimbat adresa! Cuibul de barză a fost mutat pe un alt stâlp, dar pentru asta a fost nevoie de un ordin al ministrului Mediului și un aviz din partea Academiei Române. Argeșanul care a facut timp de doi ani reclamații peste reclamații, pentru a scapa de vecinul nedorit, este, în sfârșit, fericit! Corneliu Pârșan s-a luptat doi ani să scape de barza care...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2