Date companie
 
 
 
 

Berzele lăsate fără cuib prin ordin ministerial s-au întors și și-au făcut alt cuib

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : arges, budeasa, cuib, berze, schitu golesti
 

Berzele lăsate fără cuib prin ordin ministerial s-au întors și au făcut alt cuib. Spiritele s-au calmat într-o comună din județul Argeș, unde oamenii au fost pe punctul să se ia la bătaie din cauza unui cuib de barză. Acum, păsările și-au găsit în sfârșit locul: un alt stâlp, la mică distanță de cel pe care se aflase vechiul cuib.

AMBIANȚĂ "Am devenit celebri din cauza acestei berze. Tot unde a vrut ea să stea, acolo a stat."

O săptămână întreagă au încercat să-și refacă berzele cuibul, pe stâlpul de pe care au fost gonite. Nu au reușit. În cele din urmă păsările și-au găsit un alt stâlp pe care s-au așezat.

VOX "S-au învârtit, s-au răsucit, au adus câteva crengi să reînființeze cuibul, au văzut că nu se poate așa că au venit mai aproape lângă noi. Le primim cu drag."

AMBIANȚĂ "Mie îmi pare bine că-l face la noi aici. Își aduce crenguță cu crenguță. Da, dar uite în trei - patru zile l-a făcut."

AMBIANȚĂ "Era de peste 30 de ani cuibul ăla și nimeni nu a zis nimic."

Sătenii care s-au pricopsit acum cu berzele-vedetă deasupra gospodăriei lor sunt bucuroși. Între timp, bărbatul care a solicitat autorităților să gonească berzele pentru că erau prea zgomotoase și îi murdăreau curtea este liniștit și nu crede nici în superstiția că distrugerea cuibului îi va aduce ghinion.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2